main logo
568

Hîncești, casă a boxului. Pugiliști din România și Rusia s-au antrenat la Hîncești

Timp de o săptămână sala de box de la Hâncești a devenit casă pentru micii pugiliști de peste hotarele Republicii Moldova. Un grup de 15 boxeri tineri boxeri români, veniți din oralul Călărași, și 3 pugiliști ruși de la Kaliningrad s-au antrenat la Hâncești sub îndrumarea antrenorilor locali.

Hîncești, casă a boxului pentru pugiliști din România și Rusia

Tinerii sportivi cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani au făcut un schimb de experiență cu pugiliștii hânceșteni, relatează Știri.md cu referire la publika.md.

Unul din sportivii veniți de la Călărași este Manea Marco, triplu campion al României și medaliat cu bronz la Campionatele europene printre cadeți. 

"Condițiile de pregătire sunt excelente. Mi se par foarte bune. Cel mai mult m-a impresionat sala de pregătire, antrenorii și absolut tot", a spus boxerul din România, Manea Marco.

"M-a uimit bunătatea oamenilor de aici. Noi colaborăm de o lungă perioadă. Nu este prima dată când mă aflu în Hâncești. Este pentru a treia sau a patra oară când vin aici la o pregătire comună. Noi facem un schimb de experiență: ei vin la noi, iar noi venim la Hâncești", a spus antrenorul de box din România, Anghel Daniel.

"Primul lucru care pot să-l remarc este pofta de muncă a moldovenilor. Am fost prin diferite sate, peste tot oamenii muncesc. Este foarte frumos", a spus antrenorul de box din Rusia, Leonid Danilov.

La Hâncești s-a antrenat și fiul antrenorului rus Leonid Danilov, Artiom. Acesta a rămas impresionat de Republica Moldova.

"Mi-a plăcut foarte mult bucătăria moldovenească. Este foarte cald și aici cresc multe nuci", a spus boxerul din Rusia, Artiom Danilov.

Cele două grupuri de tineri boxeri din România și Rusia au fost invitate în Republica Moldova de antrenorul Igor Untilă. 

"Hânceștenii sunt foarte ospitalieri. Sîntem dispuși să aducem și americanii și cubanezii. Cred că avem condițiile necesare. Mâncare bună, cazare bună, antrenamente, sportivi tari...", a spus antrenorul de box din Moldova, Igor Untilă.

Nu este pentru prima oară când pugiliști de peste hotare, din diverse țări, preferă să se antreneze la noi, în Republica Moldova. Pe parcursul ultimilor ani unii dintre cei mai buni boxeri din țări precum România, Tunisia, Suedia şi Israel s-au pregătit în cantonamente la școala de box din Grimăncăuți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării