main logo
424

Festivalul Hai, Haiduci! va fi patronat de președintele R. Moldova

Pe 20-21 aprilie, pe teritoriul Complexului etno-cultural Vatra se va desfășura cea de-a doua ediție a festivalului de muzică și sport Hai, Haiduci! by Vita. Evenimentul este organizat de organizația sportivă Sporter, panoul de anunțuri online 999.md și portalul afisha.md.

Festivalul Hai, Haiduci! va fi patronat de președintele R. Moldova

În acest an, festivalul Hai, Haiduci! by Vita este dedicat Anului Familiei în Republica Moldova și este inclus în lista evenimentelor desfășurate în acest context. Evenimentul va avea loc sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. 

Acest acord a fost stabilit în cadrul unei ședințe de lucru, în care au fost prezenți reprezentanții asociației obștești Sporter și președintele Republicii Moldova. Ședința a avut loc pe 28 martie.

Partea sportivă a festivalului Hai, Haiduci! by Vita include o cursă de ciclism MTB pe distanța de 30 km, dar și curse de alergare de tip trail pe distanțele 8 km, 19 km și 30 km. La fel ca în anul precedent, participanții urmează să parcurgă un traseu inedit și să savureze priveliștile din Codrii Moldovei. 

Cursa de ciclism va avea loc pe 20 aprilie, iar cursele de alergare trail vor fi desfășurate pe 21 aprilie. La competiții pot participa toți doritorii, indiferent dacă sunt profesioniști, amatori sau începători. 

În afară de competițiile sportive, în cadrul festivalului vor fi desfășurate diverse activități distractive și interactive, atât pentru maturi, cât și pentru copii. Și, conform tradiției, zilele festivalului vor culmina cu evoluția artiștilor autohtoni, în cadrul unui program de concert.

Cei care vor să participe la acest eveniment inedit de muzică și sport se pot înregistra la competiții pe haiduc.md, alegând distanța potrivită.

Amintim că anul trecut, festivalul Hai, Haiduci! a fost dedicat Anului lui Ștefan cel Mare. La curse au participat peste 400 de sportivi din Moldova și de peste hotare.

Mai multe informații puteți afla pe site-ul oficial al evenimentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării