main logo
522

Cum îi va premia Moldova pe sportivii cu victorii la Jocurile Olimpice de la Minsk

Sportivii care au obținut performanțe la Jocurile Europene de la Minsk, ediția 2019, vor fi premiați.

Cum îi va premia Moldova pe sportivii cu victorii la JO de la MinskFoto: olympic.md

Propunerea aparține Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a fost aprobat de cabinetul de miniștri în ședința de azi, 18 iulie, transmite Știri.md.

Astfel, cuantumurile premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Europene de la Minsk constituie: pentru medalia de aur - 220.000 de lei; medalia de argint –160.000 de lei; medalia de bronz - 120.000 de lei. 

În premieră, și sportivii care au obținut locurile patru și cinci vor fi premiați cu câte 50.000 de lei și, respectiv, 30.000 de lei. De asemenea, vor fi premiați antrenorii, medicii şi masorii sportivilor.

La Jocurile Europene de la Minsk, care s-au desfășurat în perioada 21-30 iunie 2019, au participat cca 4.000 sportivi din 50 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 50 de sportivi, care au concurat la zece probe sportive.

Sportivii noștri au reușit să obțină o medalie de argint – Sabina Artemciuc (sambo); patru medalii de bronz – Denis Tachii (sambo), Paulina Eșanu (sambo), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Anastasia Nichita (lupte feminine) și șapte locuri de V – Dan Olaru (tir cu arcul), Andrei Perpeliță (lupte), Igor Beșleaga (lupte), Denis Vieru (judo), Vasilii Belous (box), Natalia Budeanu (sambo) și Serghei Oșlobanu (sambo).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării