main logo
328

Convenția Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive, ratificată

Convenția Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive a fost ratificată în ședința de joi, 29 noiembrie, Parlamentului.

Convenția privind manipularea în competițiile sportive, ratificată

Potrivit documentului, noțiunea „manipularea în competițiile sportive” se referă la „meciurile aranjate”, pariurile sportive ilegale și corupția în sport, transmite Știri.md.

Convenția are drept scop prevenirea, depistarea și pedepsirea manipulării rezultatelor sportive, precum și îmbunătățirea schimbului de informații la nivel internațional între autoritățile publice implicate, organizațiile sportive și operatorii de pariuri sportive.

Convenția invită autoritățile să adopte măsuri, inclusiv legislative, de prevenire a conflictelor de interese în rândul organizațiilor sportive și operatorilor de pariuri sportive, de încurajare a instituțiilor de reglementare în lupta împotriva fraudelor sportive, precum și măsuri de contracarare a pariurilor sportive ilegale.

Convenția Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive a fost întocmită la Magglingen/Macolin, Elveția, pe data de 18 septembrie 2014. 

În cadrul unei conferințe interministeriale, 15 state au semnat respectiva convenție.

Documentul este deschis pentru semnare atât pentru statele membre, cât și pentru țările non-membre ale Consiliului Europei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării