main logo
2099

Continuă scandalul bikinilor: Dacă aș purta colanți, m-aş accidenta grav

Gimnasta britanică Amy Tinkler (21 de ani) a intervenit în scandalul echipamentului bikinilor și a spus că nu preferă să poarte colanţi scurţi, deoarece riscă să se accidenteze în asemenea haine.

Continuă scandalul bikinilor: Dacă aș purta colanți, m-aş accidenta gravFoto: digi24.ro

Întregul scandal a pornit după ce naționala feminină de handbal pe plajă a Norvegiei a fost amendată pentru că jucătoarele au purtat colanţi scurţi în loc de bikini, la Europeanul de handbal pe plajă, cum prevede regulamentul EHF, transmite Știri.md cu referire la Digisport.ro.

Cântăreaţa americană Pink a spus că va achita amenda de 1.500 de euro pentru că susține inițiativa Norvegiei. Gimnasta Amy Tinkler spune că sportivele concurează cu picioarele dezgolite la numeroase discipline pentru a evita accidentări, însă în același timp laudă gestul Norvegiei:

"Nu pot să spun că nu m-am simțit vreodată inconfortabil în echipamentul meu, însă e mult mai bine decât să sufăr accidentări care mi-ar putea schimba viața. Echipamentele purtate în prezent ne ajută să reducem riscul unei accidentări, deoarece ne putem mișca fără rețineri.

Dacă aș purta colanți sau un tricou aș putea să aterizez foarte prost și să mă accidentez. Lumea nu vrea ca noi să fim cât mai sexy, este în primul rând o măsură de precauție. În același timp mi se pare absurd ca naționala Norvegiei să fie amendată pentru echipamentul purtat.

Fiecare sportiv ar trebui să aleagă un echipament în care se simte confortabil. Fiecare își asumă riscurile. Le felicit pe acele doamne pentru că au ales să se îmbrace după cum au simțit. Trebuie să ne concentrăm pe performanțe, nu pe echipamentul purtat de cineva", a spus Amy Tinkler, pentru The Sun.

Amy Tinkler a obținut o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a amendat echipa feminină a Norvegiei pentru că a disputat Campionatul European de handbal pe plajă de la Varna folosind colanţi în loc de bikini cum prevede regulamentul, în meciul cu Spania pentru locul 3, considerând că este "îmbrăcăminte neadecvată", care nu este autorizată de regulament.

Comisia de disciplină a EHF a dictat o amendă de 1.500 de euro echipei scandinave, care a jucat în meciul pentru medaliile de bronz în colanţi scurţi, în ciuda avertismentelor EHF.

Regulamentele în vigoare obligă jucătoarele să utilizeze bikini, iar partea inferioară "să nu aibă mai mult de 10 cm în laterale".

La rândul ei, Federaţia Norvegiană (NHF) a precizat că îmbrăcămintea unei echipe ar trebui să fie "la libera alegere într-un cadru standard", iar important este ca "sportivele să se simtă confortabil".

În consecinţă, fiecare jucătoare din echipa Norvegiei a fost amendată cu 150 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării