main logo
631

CM 2018: Brazilia, victorie în meciul jucat cu naționala din Costa Rica

După un egal puțin scontat în partida cu Elveția, naționala Braziliei nu concepea altceva decât victoria în meciul cu selecționata din Costa Rica, în cea de a doua etapă a Grupei E din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal.

CM 2018: Brazilia, victorie în meciul jucat cu naționala din Costa Rica

Sud-americanii au dominat cvasi-total prima parte, s-au apropiat des de poarta adversă, dar au avut în goal-keeperul Navas un adversar redutabil, greu de învins, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Brazilienii au reușit să introducă balonul în plasa costaricanilor, în minutul26, dar Gabriel Jesus fusese semnalizat în offside în momenul când a primit pasa care i-a dat ocazia să șuteze în poarta adversă.

Rezultatul la pauză a fost 0-0, dar în repriza secundă brazilienii s-au întors pe teren și mai hotărâți.

A urmat o serie de ocazii rarisime la poarta lui Navas.

În miutul 48, Neymar este găsit cu balon în careul costarican, dar Navas îl blochează pe brazilian.

Două minute mai târziu, Gabriel Jesus trimite o diagonală superbă cu capul, dar balonul nimereşte transversala.

Partida a curs într-o singură direcție, spre poarta lui Navas, dar atacurile în valuri ale brazilienilor s-au lovit de o apărare bine organizată.

O fază controversată s-a petrecut în minutul 78. În urma unui duel Neymar - Geancarlo Gonzalez, brazilianul cade, iar arbitrul întâlnirii indică punctul cu var.

Atenționat în cască de arbitrii adiționali prezenți la sistemul video VAR, arbitrul principal a consultat la rândul lui înregistrarea fazei, apoi a decis să anuleze lovitura de la 11 metri dictată anterior.

Golul izbăvitor a venit în primul minut de prelungire al partidei.

Jesus așează o minge pentru Coutinho care, venit din spate, trimite balonul în poarta lui Navas.

Dar ultimul cuvânt al partidei l-a avut Neymar. Cu câteva secunde înainte de fluierul de final, brazilianul a reuțit golul al doilea, care consfințește victoria cu 2-0 a naționalei sud-americane.

Brazilia, cu 4 puncte după două meciuri, mai are de jucat cu Serbia, o partidă care se configurează a fi derby-ul grupei E, în timp ce naționala din Costa Rica, cu două eșecuri în două partide, este eliminată din competiție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării