main logo
429

Cine sunt fotbaliștii care vor merge gratuit la finala Ligii Campionilor

Cea de-a 7-a ediție a programului internațional de responsabilitate socială pentru copii ”Fotbal pentru Prietenie” se desfășoară acum în peste 50 de țări din întreaga lume.

Cine sunt fotbaliștii care vor merge gratuit la finala Ligii Campionilor

4 dintre cei mai buni fotbaliști începători, au fost selectați în urma interviului și competiției organizate. Ei vor avea șansa să privească din tribunele stadionului Wanda Metropolitano finala Ligii Campionilor și vor învăța importanța respectării unor valori umane esențiale, precum: prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Principalul criteriu de selectare a tinerilor care ne vor reprezenta țara la campionatul de fotbal în format F4F, care se va desfășura în Spania, au constituit bunele abilități sportive, dar și cele de comunicare cu presa, publicul și echipa, atât în română cât și engleză.

Astfel, au fost selectați: un portar-, un fundaș, un mijlocaș și un atacant:: Roberto Rebeja, Luca Grecu, Dumitru Diacov și Nichita Chiosa. Pentru micii iubitori ai fotbalului, finala Ligii Campionilor vizionată pe viu, va fi un vis împlinit.

„Mereu am vrut în primul rând să văd Madridul, pentru că am citit foarte mult despre el și mereu m-a interesat cultura spaniolilor”, a declarat Nikita Chiosa , fotbalist.

„Când mi-au spus că am trecut testul a fost foarte fain. M-am bucurat foarte mult. În Madrid aș vrea să văd o finală foarte spectaculoasă, cum a fost meciul Manchester City-Totenham”, spune Dumitru Diacov.

„Vreau să reprezint Moldova la un nivel internațional, să văd finala Champions League, să văd cei mai buni fotbaliști din lume”, a precizat Luca Grecu.

„Cred că Barcelona cu Totenham va ajunge în finală”, a spus Roberto Rebeja, fotbalist.

Organizatorii spun că este o șansă reală pentru copii să facă cunoștință cu o nouă lume a fotbalului și să întărească spiritul de echipă, ceea ce lipsește uneori sportivilor din Republica

„Este o șansă pentru ei, de a se adapta, de a cunoaște alte stiluri de fotbal, de a cunoaște alte culturi, pentru că ei vor avea și anumite vizite, de exemplu la muzee, la alte centre culturale, de aici și vine: fotbalul pentru prietenie”, a declarat Dumitru Chitoragă, organizatorul F4F Moldova.

Programul internațional „Fotbal Pentru Prietenie” este organizat anual de către FIFA şi partenerul general Compania ”Gazprom”.

În Republica Moldova programul este la cea de-a doua ediție. Postul nostru de televiziune este partener media general al proiectului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării