main logo
632

Cele mai interesante statistici ale celui de-al doilea titlu mondial câştigat de Franţa

Naţionala Franţei a devenit campioană mondială pentru a doua oară în istorie, la 20 de ani distanţă de precedentul succes, obţinut pe teren propriu.

Cele mai interesante statistici ale titlului mondial al Franţei

Victoria „Les Bleus”, venită la doar o zi după ziua naţională a Franţei, este răspunsul lui Didier Deschamps pentru cei care l-au criticat vehement, însă este şi succesul unei generaţii fantastice, ale cărei vârfuri sunt Antoine Grizemann, Paul Pogba şi Kylian Mbappe, transmite Ştiri.md cu referire la digisport.ro.

Triumful francezilor, care au încheiat turneul din Rusia neînvinşi (6 victorii şi o remiză), este triumful pragmatismului şi al organizării, aspecte ale jocului la care selecţionerul proaspetei mondiale nu a renunţat în ciuda vocilor care susţineau că naţionala din Hexagon nu este preocupată să joace la potenţialul maxim.

În cele din urmă, victoria finală a Franţei este una meritată. Şi pentru că echipa lui Deschamps a avut un traseu teribil în faza eliminatorie a competiţiei, în care a trecut, pe rând, de Argentina, Uruguay, Belgiaşi Croaţia.

Există şi o serie de cifre care explică sau pun mai bine în context performanţa reuşită de Franţa în Rusia. Cifre atât individuale, cât şi colective. Cele mai interesante au fost oferite de Opta şi le puteţi regăsi mai jos.

0 - Numărul înfrângerilor suferite de Benjamin Pavard în meciurile jucate pentru Franţa, indiferent de categoria de vârstă. Revelaţia campioanei mondiale are 12 selecţii la naţionala mare, 15 la U21 şi 4 la U19.

1 - Un singur meci fără gol la actuala ediţie a Cupei Mondiale. L-a disputat chiar Franţa, cu Danemarca, în ultima etapă a grupelor.

3 - Paul Pogba e primul jucător francez care înscrie la trei turnee finale diferite, după Thierry Henry (5).

4 - Franţa este prima echipă care a marcat cel puţin 4 goluri într-o finală a Cupei Mondiale, după Brazilia în 1970.

4 - Este al patrulea titlu major al naţionalei Franţei, după Euro 1984 şi 2000 şi Cupa Mondială 1998. În Europa, doar Germania (7) şi Italia (5) au un palmares mai bun.

4 - Raphael Varane a devenit doar al patrulea jucător din istorie care câştigă în acelaşi an Liga Campionilor şi Cupa Mondială. Ceilalţi trei sunt Christian Karembeu (1998; Franţa şi Real Madrid), Roberto Carlos (2002; Brazilia şi Real Madrid) şi Sami Khedira (2014; Germania şi Real Madrid).

9 - Numărul minutelor în care Franţa a fost în dezavantaj la această ediţie a Cupei Mondiale, mai puţin decât orice altă echipă prezentă în Rusia.

10 - Numărul golurilor marcate de Antoine Griezmann la turneele finale, al patrulea în topul all-time al francezilor. În faţa se află Michel Platini (14), Just Fontaine (13) şi Thierry Henry (12).

20 - Au trecut 20 de ani de când un fotbalist nu mai câştigase în acelaşi an Cupa UEFA/Europa League şi Cupa Mondială, performanţă reuşită acum de Antoine Grizemann şi Lucas Hernandez, care evoluează la Atletico Madrid. Precedentul care o făcuse era tot un francez, Youri Djorkaeff, pe atunci jucătorul lui Inter Milano.

25 - Naţionala Franţei are cea mai scăzută medie de vârstă a unei campioane mondiale (25 de ani şi 10 luni), de la Brazilia, în 1970 (25 de ani şi 9 luni).

32 - Kylian Mbappe, cel mai bun tânăr jucător al Cupei Mondiale din Rusia, a reuşit 32 de driblinguri de-a lungul competiţiei. Cele mai multe din echipa Franţei şi pe locul 2 la general, după Eden Hazard (4).

34 - Franţa este naţionala care a avut cea mai mică posesie într-o finală a Cupei Mondiale (34,2%) şi a cucerit trofeul.

44 - Numărul mingilor respinse de Raphael Varane la această ediţie a Cupei Mondiale, mai mult decât orice alt jucător.

49 - La 49 de ani şi 9 luni, Deschamps a devenit cel mai tânăr antrenor care cucereşte titlul mondial de la Franz Beckenbauer, în 1990. „Kaiserul” avea 44 de ani şi 10 luni când a condus Germania spre victorie la Coppa del Mondo, în Italia.

58 - Numărul duelurilor câştigate de Paul Pogba la această ediţie a Cupei Mondiale, mai mult decât orice alt jucător.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării