main logo
1009

Campionul s-a întors acasă. Daniel Cataraga întâmpinat cu mare fast de rude, prieteni şi colegi

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Daniel Cataraga a adus acasă medalia de aur câştigată la Campionatele Mondiale rezervate sportivilor până la 23 de ani.

Daniel Cataraga s-a întors acasă. Cum a fost întâlnit campionulDaniel Cataraga a devenit campion mondial la U-23.

La revenirea din Polonia, proaspătul campion a fost întâmpinat la Aeroportul Internațional Chişinău de rude, prieteni şi colegi, care i-au dedicat, printre altele, și un banner cu imaginea sa, scrie publika.md.

"A fost foarte greu, dar datorită muncii depuse am obţinut acest rezultat de care sunt foarte mândru. Nu m-am aşteptat la aur, însă medalia era de aşteptat după lupta de la Paris, unde conduceam 7-0 şi am fost învins cu 10-8", a spus luptătorul Daniel Cataraga.

"Are 22 de ani, totul este înainte. Mă gândesc ca la 27 de ani el trebuie să aibă medalie de la Olimpiadă. Noi nu ne grăbim, deoarece niciodată nu trebuie de spus dinainte, nu trebuie să sărim înainte. Trebuie să muncim", a declarat antrenorul Ion Gheorghiţă.

Pentru performanţa obţinută luptătorul în vârstă de 22 de ani a fost premiat cu 5.000 de lei de către conducerea federaţiei de profil.

"Cinci mii de lei... asta e o bătaie de joc! Însă există asemenea tradiţie, sunt criterii. Astăzi nu avem nimic pe cont, nu avem sponsori. Eu dau banii din numele federaţiei", a spus preşedintele FM de Lupte, Victor Peicov.

În competiția luptătorilor de stil greco-roman, la Bydgoszcz, Republica Moldova a fost reprezentată de 3 sportivi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării