main logo
824

Argentina merge în optimi la braţ cu Polonia, salvată de Arabia Saudită

Final de etapă dramatic în Grupa C, la Cupa Mondială, Mexicul şi Polonia duelându-se de la distanţă, cu leşii având câştig de cauză, datorită unui gol marcat de Arabia Saudită, în prelungiri. Argentina învinge Polonia, dar merg împreună în optimi, chiar dacă Messi a ratat un penalty.

Argentina merge în optimi la braţ cu Polonia, salvată de Arabia Saudită

Polonia – Argentina 0-2 (0-0)
Arabia Saudită – Mexic 0-2 (0-0)

Portarul Emiliano Martinez nu bănuia îninte de meci că Lewandowski şi Compania nu vor trimite nici măcar un şut pe spaţiul porţii, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Între timp, la cealaltă poartă Wojciech Szczesny a avut normă dublă. Argentina a dominat copios prima repriză, cu 9 şuturi pe poartă (toate parate) şi alte 4 pe lângă, 7 cornere şi o posesie de 66 la sută.

Momentul culminant al reprizei l-a avut în prim plan pe bravul Wojciech Szczesny, care a reuşit să pareze un penalty executat de căpitanul Argentinei, Lionel Messi, în minutul 39.

_____
Pe Lusail Iconic Stadium, mexicanii ştiau că au nevoie de goluri multe pentru o eventuală calificare, fapt concretizat în 8 şuturi la poartă în primele 45 de minute, Alexis Vega punându-l la treabă pe portarul saudit încă în minutul 3.

Mohammed Al Owais a intervenit salvator şi la execuţia din voleu, din apropiere, a lui Pineda, din minutul 25, contribuind la scorul de 0-0 de la pauză.

_____
La Doha, pe Stadium 974, polonezii par a fi inexistenţi, seceta şuturilor spre poartă continuând să caracterizeze jocul „leşilor”, care până la finalul meciului au reuşit contraperformanţa de a vea o posesie de doar 20 la sută din timpul de joc al reprizei secunde.

Motivată parcă de ratarea lui Messi, naţionala albiceleste e hotărâtă să nu rişte aşteptând desfăşurarea ostilităţilor din celălalt meci şi marchează imediat după reluare, prin mijlocaşul surpriză Alexis Mac Allister, de la Brighton, servit din flancul drept de Molina (1-0, min 46).

Polonia e încă pe locul 2 în grupă.

_____
Suporterii mexicanii de pe Lusail fac tribunele să tresară în minutul 47, când Henry Martin a deschis scorul după asistul lui Cesar Montes, cu un gol care îi aducea pe sudamericani mai aproape de calificare, având nevoie de încă 3 reuşite sau de ajutorul Argentinei, care trebuia să mai marcheze.

Până atunci, în minutul 52, Luis Chavez execută impecabil o lovitură liberă din poziţie centrală, de la aproximativ 22 de metri şi duce scorul la 0-2.


Kamil Glik e cel care dă senzaţia că Polonia are totuşi calităţi ofensive, reuşind o lovitură de cap periculoasă la poarta lui Martinez, puţin pe lângă buturi. Încercarea rămâne însă singura din meci pentru polonezi.

Mac Allister e aproape de dublă, în minutul 61, dar Szczesny e la post, înainte ca Julian Alvarez să mai pună un gol pe tabelă, în dreptul Argentinei, (0-2, min. 67).

Situaţia în clasament e acum una inedită. Polonia şi Mexic sunt la egalitate perfectă la toate capitolele: 4 puncte, golaveraj 2-2, rezultat direct 0-0. În această situaţie clasamentul fair play, stabilit de numărul de cartonaşe galbene, îi favorizează pe polonezi, care sunt la -4, în timp ce Mexiul e la -7.

Pentru a se califica, Lewandowski are nevoie să nu primească gol sau să marcheze, sau în celălalt meci Mexic să nu marcheze sau să primească gol, tot fără să marcheze.

Argentinienilor însă nu le pasă de situaţia din clasament şi continuă să domine şi să creeze ocazii, statistica finală a şuturilor pe cadrul porţii fiind de 13-0, părând că albiceleste „trag” pentru cealaltă echipă sudamericană.

Cu puţin înainte de fluierul de final, Kiwior scoate aproape de pe linia porţii o minge ce se îndrepta spre plasă, calificându-şi practic echipa în optimi.

_____
Dramatismul atinge cote interesante când Arabia Saudită reuşeşte să marcheze, prin Salem Al Dawsari dând linişte polonezilor, când mai erau 3 minute de joc. Situaţia nu se schimbă însă, pentru că în cazul unui gol marcat, mexicanii se pot califica, chiar şi la golaveraj egal, având un gol mai mult marcat.

Ultimele 3 minute nu aduc nimic nou şi polonezii răsuflă uşuraţi, mergând mai departe alături de Argentina.

Astfel, în optimi, se vor confrunta Franţa cu Polonia şi Argentina cu Australia. Calculele hârtiei şi forma de joc par a arăta clar care sunt favoritele.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării