main logo
1669

Ziua Mediului: Cârd de lebede, filmat pe un lac din Ungheni

Anual, la 5 iunie 2020, întregul mapamond sărbătorește Ziua Mondială a Mediului. Evenimentul are ca scop sensibilizarea locuitorilor și a factorilor de decizie întru organizarea ecologică a vieții comunităților și statelor.

Ziua Mediului: Cârd de lebede, filmat pe un lac din UngheniFoto: unsplash.com

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite, transmite Știri.md cu referire la News.ungheni.org.

Programul de mediu al ONU încurajează națiunile și popoarele să implementeze dimensiunea de mediu a dezvoltării durabile consecvent și să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor fără a compromite pe cea a generațiilor viitoare.

Începând cu anul 1987, Ziua Mondială a Mediului este găzduită de o țară, unde au loc manifestări oficiale la nivel mondial.

Republica Moldova organizează și ea mai multe manifestații de aniversare, cum ar fi: acțiuni de informare, conștientizare și educație ecologică, acțiuni  de ecologizare, dezbateri și mese rotunde, organizate de instituțiile publice locale, ONG-urile de profil și autoritățile de mediu.

În contextul acestui eveniment internațional și din dragoste față de natură, Vă prezentăm un material video cu o familie de Lebede, publicat de către Inspecţia pentru Protecţia Mediului Ungheni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării