main logo
732

Ziua Europei va fi marcată și la Edineț: Artiștii care vor evolua

Delegaţia Uniunii Europene în Moldova invită la evenimentul de sărbătorire a Zilei Europei care va avea loc sâmbătă la Edineţ.

Ziua Europei va fi marcată și la Edineț: Artiștii care vor evoluaFoto: protv.ro

Potrivit agenţiei Infotag, misiunea diplomatică a UE a informat că, împreună cu ambasadele statelor membre UE, sărbătoreşte Ziua Europei 2022 printr-o serie de evenimente culturale şi educaţionale în mai multe regiuni ale Moldovei, transmite Știri.md.

"Orăşelul european" se va deschide sâmbătă în piaţa principală a oraşului Edineţ. Vizitatorii vor avea ocazia să afle mai multe despre tradiţiile, bucătăria şi cultura statelor membre UE. 

Vor avea loc evenimente culturale şi interactive destinate tuturor, inclusiv copiilor. Sărbătoarea se va încheia cu un mare concert festiv, în cadrul căruia vor evolua artişti locali şi Moldovan Youth National Orchestra.

"Dragi prieteni, Ziua Europei este marcată în acest an într-un context care ne-a întristat şi tulburat profund. În Ucraina, un război crud şi nejustificat ucide oameni nevinovaţi. 

Localităţi întregi sunt distruse de ferocitatea forţelor militare ruse. Astăzi, mai mult ca oricând, valorile care stau la baza creării şi activităţii Uniunii Europene - unitatea, solidaritatea, pacea, statul de drept şi respectarea drepturilor omului, în special a dreptului fundamental la viaţă - devin indispensabile. 

Războiul din ţara vecină aduce pentru noi toţi datoria personală de a proteja pacea. Astfel, doresc să vă invit să primiţi pacea în casele dumneavoastră: Solidaritatea pentru pace este principalul mesaj pe care dorim să-l transmitem în cadrul activităţilor planificate cu ocazia Zilei Europe", a spus ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks .

Evenimentele dedicate Zilei Europei 2022 au loc în perioada 9-31 mai la Soroca, Ştefan Vodă, Cahul etc., în cooperare cu Banca Europeană de Investiţii, autorităţile locale şi o reţea de eurocluburi şi centre europene de informare din toată ţara.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării