main logo
430

Zile de foc în țară: Oamenii au ieșit la bronzat. Cum suportă animalele canicula

Codul galben de caniculă nu-i sperie pe cei dornici să prindă un bronz frumos. Mulţi dintre ei au profitat din plin de soarele puternic şi au ieşit la plajă.

Zile de foc: Oamenii au ieșit la bronzat. Cum suportă animalele caniculaZile de foc: Oamenii au ieșit la bronzat. Cum suportă animalele canicula

Oamenii spun nu mai pot suporta căldura din apartamente, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

"- Nu, cu ce ocazie să ne temem.

- Ştiţi câte grade sunt astăzi?

- Ştiu, 35, 36. Ne dăm cu cremă ca să nu ardă prea tare soarele."

"E cald, într-adevăr e cald, dar trebuie de răcorit cumva în duş acasă este una, dar când te duci în iaz este cu totul altceva."

"- Corpul s-a călit deja şi rezistă bine, mă simt bine."

Cu mare greu suportă canicula şi animalele de la menajerie. La Grădina Zoologică din Capitală îngrijitorii fac tot posibilul pentru a le crea oaze de răcoare vieţuitoarelor. 

"Le oferim mai multă apă, se oferă legume, fructe răcorite, nu congelate. În volierele la animalele care sunt mai sensibile cum ar fi uşii, le oferim duş de câteva ori pe zi. La leopardul zăpezilor pentru care este caracteristică zona rece în volieră este instalat aparat pentru aer condiţionat", a spus Olga Iuzvac, administrator-şef Grădina Zoologică.

Şi maimuţele sunt răsfăţate. 

"Atunci când temperatura este foarte ridicată avem canal de aerisire şi includem aparatul de aer condiţionat. Le oferim animalelor încă de dimineaţă fructe scoase direct din frigider", a afirmat Iulia Djurii, şef adjunct, secţia primatelor.

Pentru astăzi meteorologii au prognozat maxime de 34 de grade. Codul galben de caniculă expiră joi. Până în prezent, la corturile anticaniculă instalate în ţară s-au adresat peste 3.000 de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării