main logo
2234

ZdG: Polițistul campion la dosare penale a scăpat de închisoare

Un polițist controversat, despre care ZdG a scris anterior că figura în mai multe dosare penale și care inițial a fost condamnat la închisoare cu executare, a fost, într-un final, condamnat la închisoare cu suspendarea executării pedepsei de către judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău.

ZdG: Polițistul campion la dosare penale a scăpat de închisoare

Acesta a fost învinuit de abuz de putere în mai multe episoade.

Tudor Donos, deși era condamnat, nu a stat nicio zi după gratii, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Inițial, „instanţa de fond a constatat că inculpatul Donos Tudor, fiind numit prin fiind colaborator al ordinii publice şi-a depășit în mod vădit limitele drepturilor acordate prin lege şi la 12 martie 2008, aproximativ orele 16.30, pe strada centrală din s. Chiștelnița, raionul Telenești, a inițiat o ceartă cu consăteanul Furculiță Ilie, în procesul căreia, a îndreptat intenţionat arma din dotare, pistol PM cu nr. ПТ4736K, apropiind-o de capul lui Furculiță Ilie, prin ce i-a încălcat considerabil dreptul la integritate fizică şi psihică garantat de Constituție a Republicii Moldova”.

Conform unei decizii pe marginea cazului a Curții Supreme de Justiție din aprilie 2018, Donos a mai fost învinuit în alte câteva episoade.

Fiind audiat în şedinţele de judecată, Tudor Donos nu a recunoscut vinovăţia în comiterea faptelor incriminate. Acesta s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău, care, în noiembrie 2017, a respins toate apelurile ca fiind nefondate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării