main logo
674

Zeci de troleibuze, blocate pe bulevardul Moscovei din vina unui șofer

Zeci de troleibuze au rămas astăzi blocate pe bulevardul Moscovei din vina unui șofer care a parcat neregulamentar. Timp de jumătate de oră a fost haos în zonă. Pentru a le mișca din loc, unii pasageri și-au răsuflecat mâinecile și au împins din greu.

Zeci de troleibuze, blocate pe bulevardul Moscovei din vina unui șofer

La fața locului a sosit și poliția, care l-a amendat pe șoferul buclucaș cu 1 500 de lei. Acesta susține că și-a lăsat mașina în mijlocului drumului din cauza troienelor, transmite Ştiri.md cu referire la tv8.md

„Mai mulți șoferi din capitală au parcat automobilele neregulamentar în timpul ninsorilor de săptămâna trecută. Chiar dacă ninsorile s-au terminat, unele din ele rămân parcate în plină stradă, iar din cauza lor, drumurile nu pot fi curățate și pe anumite porțiuni se creează ambuteiaje”, Ana Sârbu, reporter TV8

În această dimineață, timp de aproape jumătate de oră, zeci de troleibuze au fost blocate din cauza unui șofer, care și-a parcat automobilul chiar pe prima bandă de pe bulevardul Moscovei.

„Nu putem ocoli doamnă, doi metri trebuia să lase. Și ieri așa probleme am avut, și azi. Uitați-vă câte mașini stau în spate”, Mihai Delimarschi, șoferul troleibuzului de pe ruta 10

„Chiar nu este regulă în Moldova asta? Tot timpul e așa, cum dă oleacă de omăt, uitați-vă ce se face. Uitați-vă la aceasta cu mașina. Cine este el?”

Cei mai grăbiți au coborât pe unde apucau, alții însă s-au apucat să împingă troleibuzele pentru a le urni din loc.

Cot la cot cu pasagerii au împins și polițiștii, care au fost sesizați să intervină după ce în zonă s-au format ambuteiaje.

„Am fost sesizați de unitatea de gardă, a fost chemare la blocarea benzii de circulație. Ne-am apropiat la fața locului și luăm măsuri pentru înlăturarea tuturor vehiculelor. Șoferii care o să fie constatați că au încălcat regulamentul vor fi sancționați”, Oleg Eșan, comisar de poliție

După jumătate de oră și-a făcut apariția și șoferul automobilului din vina căruia traficul troleibuzelor a fost dat peste cap.

„Ce pot să vă spun? Dar nimic nu vă pot spune. Ați văzut că aici sunt multe troiene, zăpadă multă”.

Șoferul urmează să plătească o amendă de 1500 lei. Nu doar acesta a fost sancționat. Și alți conducători auto care și-au lăsat mașinile haotic s-au ales cu amenzi. Automobilele parcate neregulamentar nu sunt o noutate pe bulevardul Moscovei. Cum ar fi acest caz, pe care echipa noastră l-a surprins aseară.

„– Puteți să ne spuneți. Luați, vă rog camera, că vă fac niște dureri că o să vă doară capul.
– Ștergeți, vă rog frumos!
– Eu vă întreb de ce ați parcat neregulamentar?
-Nu trebuie să mă întrebați”.

Șoferii, de regulă, spun că sunt nevoiți să-și lase mașinile pe unde pot pentru că locurile regulamentare sunt pline de zăpadă. Și pietonii se plâng că le este greu să meargă pe trotuarele, rămase înzăpezite.

„Dacă ar curăța printre blocuri ar fi bine. Pentru noi, vârstnicii este mai complicat”.

„Sunt murdare”.

„Și oamenii pot să ajute, dacă au așa dorință. Dar cred că autoritățile trebuie să ajute cu această chestie”.

„Dacă serviciile comunale ar lucra mai bine, ar fi mult mai bine. Mai ales prin trecerile subterane este practic imposibil de trecut”.

Diseară, începând cu ora 22, primăria Capitalei va începe să curețe de zăpadă cele mai importante străzi din Capitală, și va acorda atenție spațiului pe care, de regulă, stau parcate mașini. De aceea, autoritățile îndeamnă șoferii să-și lase automobilele în alte locuri pentru a nu împiedica la lărgirea carosabilului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării