main logo
7357

Zeci de conducători auto, sancționați de ANTA: Ce încălcări au comis

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) informează despre rezultatele acțiunilor de supraveghere și control desfășurate în traficul rutier pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul lunii aprilie curent.

Zeci de conducători auto, sancționați de ANTA: Ce încălcări au comisImagine simbol/Foto: Anta.gov.md

Potrivit ANTA, de către inspectorii Direcției supraveghere și control operațiuni de transport rutier au fost întocmite 565 de procese-verbale cu privire la contravenție în baza prevederilor Codului contravențional nr. 218/2008, transmite Știri.md

Încălcările presupun:

- Efectuarea transportului rutier de persoane și mărfuri, fără a deține acte permisive tipului de transport efectuat;

- Efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate la alte ore de pornire sau pe alt itinerar decât cele prevăzute în graficul de circulație;

- Încălcarea regulilor de efectuare a transporturilor rutiere cu încărcături de mare gabarit sau supragrele;

- Omiterea eliberării pe traseu a biletului de călătorie;

- Nerespectarea regulilor de folosire a drumurilor ș.a.

De asemenea, pentru 135 de conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului contravențional.

ANTA menționează că valoarea totală a amenzilor contravenționale aplicate constituie 38.590 de unități contravenționale.

În contextul celor menționate, Agenția îndeamnă conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier să asigure deținerea tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară și să se conformeze prevederilor Codului transporturilor rutiere nr. 150/2014, în vederea evitării constrângerilor legale, dar și asigurarea consumatorilor cu servicii de transport rutier de cea mai înaltă calitate.

Foto: Anta.gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării