main logo
675

ZdG: Ce a decis Curtea de Apel Bălți în dosarul Pădurea Domnească

Curtea de Apel Bălți a casat parțial sentința pronunțată de Judecătoria Fălești în dosarul vânătorii din Pădurea Domnească, la care au participat mai mulți funcționari de rang înalt și la care a fost rănit mortal Sorin Paciu.

ZdG: Ce a decis Curtea de Apel Bălți în dosarul Pădurea Domnească

Decizia a fost pronunțată după ce dosarul s-a aflat pe masa magistraților de la CA Bălți aproape timp de patru ani, transmite Știri.md cu referire la Ziarul de Gardă.

Contactată telefonic, Tatiana Ioniță, procuror-șef la Procuratura de circumscripție Bălți, ne-a informat că magistrații de la CA Bălți au admis apelurile procurorilor, dar și ale inculpaților, casând parțial sentința pronunțată de prima instanță.

Astfel, în privința fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, singurul învinuit de omorul lui Sorin Paciu, magistrații au decis absolvirea acestuia de pedeapsă pentru că a expirat termenul de prescripție.

Celelalte persoane vizate în dosar, Ion Lupu, fostul director al Moldsilva, Denis Irimciuc, directorul Rezervaţiei Pădurea Domnească, şi Valeriu Svistun, inginer din cadrul Rezervaţiei, au fost achitate de prima instanță pe motiv că nu s-a constatat fapta infracțiunii. 

Citiți continuarea pe Ziarul de Gardă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării