main logo
770

Vremea se schimbă: Meteorologii prognozează o săptămână rece

Toamna intră în forţă cu o scădere bruscă a temperaturilor, prognozată în această săptămână de meteorologi.

Vremea se schimbă: Meteorologii prognozează o săptămână receFoto: moldpres

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), „toamna de aur”, cu temperaturi generoase şi soare, stabilită de la începutul lunii septembrie, va ceda din poziţii, începând de marţi, 17 septembrie, când valorile termice, în medie pe ţară, vor coborî sub 25 de grade Celsius, ziua, şi vor atinge 5 grade, noaptea.

Această tendinţă se va menţine şi în următoarele zile, iar vineri şi sâmbătă, 20-21 septembrie, se aşteaptă maxime zilnice de 18 grade, la sud, şi 16 grade Celsius, la nord, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Tot la nord, în aceste zile noaptea se aşteaptă până la 3 grade de căldură. Vremea rece însă va fi determinată de cer variabil, cu soare, fie şi "cu dinţi", fără precipitaţii, cu excepţia regiunii de nord, unde marţi şi miercuri sunt prognozate ploi uşoare, de scurtă durată.

Vremea din săptămâna curentă se înscrie în aprecierile specialiştilor SHS care afirmă că „din punct de vedere meteorologic, anotimpul de vară continuă în medie până la 12-23 septembrie, când temperatura medie zilnică trece prin valoarea de +15ºC în direcţia scăderii ei”. 

Contactate de Moldpres, surse de la Serviciul Hidrometeorologic susţin că această răcire este ceva normal pentru sezon, iar zile călduroase încă vom avea în această toamnă.

Meteorologia populară, care spune că „un septembrie uscat ţine iarna departe”,  confirmă acest fapt.

Totuşi, medicii atenţionează persoanele meteosensibile, mai ales cele cu maladii cronice, că o deviere bruscă termică în jur de zece grade le poate afecta starea de sănătate. 

Or, pentru a evita unele probleme în acest sens este bine ca acestea să fie mai prudente la regim şi să respecte mai strict indicaţiile obişnuite medicale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării