main logo
600

Vibrionul holeric a fost găsit în apele Nistrului. Sfatul specialiștilor

Specialiștii Centrului municipal de Sănătate Publică din Chișinău au depistat în apele râului Nistru vibrionul holeric non-01.

Vibrionul holeric a fost găsit în apele Nistrului. Sfatul specialiștilorVibrionul holeric a fost găsit în apele Nistrului. Sfatul specialiștilor

Populația este îndemnată să evite scăldatul pentru a evita infecțiile gastro-intestinale acute, pe care le poate provoca această bacterie, transmite Știri.md.

Solicitată de IPN, Larisa Apostolova, șef de secție în cadrul CSP Chișinău, a declarat că bacteria în cauză nu provoacă holera, însă poate genera dereglări gastro-intestinale acute. Acest lucru se poate întâmpla dacă apa contaminată ajunge în cavitatea bucală sau nazală. De aceea, scăldatul este interzis, mai ales pentru copii, care cu ușurință pot înghiți apă în timpul scăldatului. Printre simptomele infecției se numără: greață, vomă, diaree.

Cei care nu vor ține cont de avertizările specialiștilor și vor merge la scăldat, imediat după trebuie să facă duș, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, a mai spus Larisa Apostolova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării