main logo
2696

Lucrărire de reparaţie vor fi interzise după ora 18:00

Veste bună pentru moldovenii care locuiesc la bloc. În curând, nu veţi mai fi treziţi cu noaptea-n-cap de zgomotul bormaşinii. Asta pentru că, în blocurile de locuit, lucrărire de reparaţie nu vor mai putea fi efectuate între orele 18:00 şi 08:00.

Veste bună: Lucrărire de reparaţie, interzise după ora 18:00În blocurile de locuit lucrărire de reparaţie, interzise după ora 18:00

În prezent, acestea sunt permise de la 07:00 dimineaţa, până la ora 22:00. Modificarea la Codul Contravențional a fost aprobată, ieri, de Guvern şi urmează să fie examinată de Parlament, relatează Prime.md

Acest bărbat locuieşte într-un apartament din Capitală, împreună cu soţia sa şi copilul lor, în vârstă de trei ani. El susţine că, în vara anului trecut, somnul era un lux în familia lor, întrucât erau nevoiţi să suporte gălăgia provocată de vecinii care făceau reparaţie. Bărbatul spune că abia aşteaptă ca noul regulament să intre în vigoare.

Şi alţi locuitori ai Capitalei cred că lucrările de reparaţie trebuie să fie permise doar până la ora 18:00.

Poliţiştii spun că primesc lunar zeci de plângeri din partea oamenilor deranjaţi de gălăgia din timpul lucrărilor de reparație.

"Se constatează prin audierea vecinilor care locuiesc. Dacă sunt case la bloc, atunci vecinii de sus şi de jos, dacă a casă pe pământ atunci la casele vecine. În total, pe sectorul nostru pot fi de la cinci la șapte plângeri referitor anume la construcţii", a spus ofiţerul principal, IP Centru, Lucian Garea.

"Persoanele după orele 17.00 toţi revin de la muncă, activitatea celor firme sau organizaţii care desfăşoară reparaţii, de asemenea, este până la ora 17.00. Intimitatea familiei şi a persoanelor trebuie să fie asigurată şi este un drept fundamental", a afirmat şeful Direcţiei Securitate
Publică, IGP, Marin Maxian.

Persoanele care vor face reparaţie în orele interzise riscă amenzi de până la 1.500 de lei, iar agenţii economici - de până la 4.500 de lei.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei, anual, sunt înregistrate aproximativ 7.500 de cazuri de încălcare a liniştii publice. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării