main logo
941

Vânzătorii de la Piața Centrală, nemulțumiți de reamenajarea unui sector

Câțiva vânzători s-au luat la harță cu administrația, nemulțumiți că urmează să fie mutați într-un alt sector.

Vânzătorii de la Piața Centrală, nemulțumiți de reamenajarea unui sector

Oamenii se tem că, din cauza schimbărilor, cumpărătorii nu-i vor găsi. De cealaltă parte, directoarea Pieței susține că a decis să reamenajeze sectorul pentru că spațiul nu era gestionat corect, iar cu timpul s-a transformat într-o gunoiște, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În sectorul care urmează a fi reorganizat, oamenii vând, în mare parte, produse pentru uz casnic.

„Din cei care am rămas, să zicem că eram în total 20 de oameni, mesele au rămas doar 5-6, ceea ce noi am calculat că nu putem să pretindem 20 de oameni la… și sunt unele mese care pe noi nu ne aranjează, într-adevăr. Avem unii cumpărători care vin mai rar nu în fiecare zi care nu ne pot găsi pe noi pe urmă pentru că noi am fugit în partea str. Armenească”, spune o vânzătoare.

„Da, ne-au deranjat, pentru că noi stăteam pe primele locuri, când colo ne-au dat locuri tocmai înăuntru, încolo. Noi cu marfa pe care o avem pe centru nu putem să comercializăm înăuntru încolo. Azi nu muncim pentru că au fost puține probleme de dimineață, ar acum o să ne aranjăm peste timp și o să fie totul bine”, spune o altă vânzătoare.

„Conform contractului, eu am cinci mese la care vând. Acum acestea sunt împrăștiate prin piață. Peste tot eu lucrez singură. Nu pot să alerg dintr-o parte în alta. Eu am nevoie ca cele cinci locuri să fie amplasate alături”, explică o altă vânzătoare.

Directoarea Pieței susține că a decis să scoată tarabele din cauza că erau mai tot timpul libere, întrucât vânzătorii s-au amplasat pe margini. Așa că, mijlocul devenise o rampă de gunoi.

În urma evacuării unui rând pe verticală și unul pe orizontală s-au creat spații treceri mari, dar până la urmă tot cineva a rămas nemulțumit. Omul era deprins doar într-un loc și el crede că doar acolo îl va găsi cumpărătorul”, a menționat Lilia Buștiuc, directoarea pieței centrale.

Și asta nu e tot. Directoarea consideră că vânzătorii ar mai avea un motiv de a nu-și schimba mesele.

„În urma unei vizite fiscale am fost atenționați că în teritoriu sunt mulți agenți economici care dețin locuri de comerț conform contractelor, dar nu demarează activitate comercială ci le dau ulterior într-o subarendă. Fiecare persoană care nu are actele în regulă urma să vină să perfecteze actul și atunci se depista situația”, a menționat Lilia Buștiuc.

În urma discuțiilor cu administrația, cele două părți au reușit să ajungă la un înțelegere.

„Noi ne-am înțeles că azi după orele 5 amplasăm din locurile unde au fost strămutate aceste mese le readucem în rândul care ei doresc, chiar careva pe perimetrul care s-au creat treceri îi avantajează. Aceasta o să soluționeze și problema cu locurile acestea libere, cu sectorul acesta părăsit”, a mai adăugat directoarea pieței.

Pentru soluționarea conflictelor, vânzătorii și conducerea pieței au convenit să organizeze discuții în fiecare zi de joi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării