main logo
759

Unde s-au dus banii preconizați pentru reparații în scările de bloc din Capitală

Banii preconizaţi anul acesta pentru reparaţia scărilor în blocurile de locuit din Capitală au fost redirecționați pentru gestionarea pandemiei, a precizat șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov.

Unde s-au dus banii preconizați pentru reparații în scările de blocFoto: ipn.md

Anul trecut, din fonduri municipale au fost schimbate geamurile în scările câtorva blocuri de locuit, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ion Burdiumov spune că responsabilitatea de întreținere a scărilor și altor spații comune, dar și a rețelelor interioare este nu doar a gestionarilor fondului locativ, ci şi a locatarilor.

„Locatarii tot trebuie să participe la reparaţie, de aceea că ei, privatizând apartamentele, trebuie să participe cu cota-parte la reparaţia întregului bloc, nu doar a scărilor şi a geamurilor, dar a tot ce ţine de gestionarea blocurilor. Şi reţele, şi acoperiş, şi aşa mai departe. Dacă în blocul dat sunt şi spaţii care sunt în proprietatea Consiliului municipal, respectiv trebuie să contribuie şi municipalitatea”, a spus Ion Burdiumov.

Situaţia este monitorizată de către întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, dar și președinții asociaţiilor de locatari. „Sunt mai multe forme de proprietate. Fiecare proprietar de bloc gestionează în mod independent. Dacă e Asociaţie, atunci preşedintele acesteia, la solicitarea Consiliului casei sau a Adunării Generale, elaborează un regulament în baza căruia se efectuează aceste lucrări”, a explicat Ion Burdiumov.

Deși nu există date centralizate despre blocurile care necesită reparație în scară, Ion Burdiumov a estimat că sunt multe. Mai ales este vorba despre geamurile care trebuie înlocuite.

Întrebat ce lucrări se fac din plata lunară pe care o transferă locatarii pentru deservirea blocului locativ (1 leu/m2), directorul DGLCA a precizat că, în mare parte, e vorba de salubrizarea curților și doar o sumă nesemnificativă este pentru reparație sau curățenie în scările de bloc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării