main logo
3993

Un producător de sucuri din R. Moldova a rămas fără 100 tone de produse

Unul dintre cei mai mari producători de sucuri din Republica Moldova a rămas fără 100 tone de produse. Patru containere i-au fost confiscate în portul din Odessa, iar sucul ar fi fost deja distribuit cetăţenilor ucraineni, potrivit deciziei autorităţilor ucrainene. Marfa în valoare peste 100 de mii de euro trebuia să ajungă în China.

Un producător de sucuri din R. Moldova a rămas fără 100 tone de produse

Directorul companiei de conserve din Orhei a aflat aseară că sucurile nu mai sunt în drum spre China, ci au rămas în Ucraina. Pentru cele patru containere confiscate în portul Odesa producătorul primise deja banii, transmite Știri.md cu referire la Tvr Moldova.

SIMION MUDREA, directorul fabricii de sucuri: „Din port au fost confiscate şi îndreptate spre regiunile care sunt mai vulnerabile din Ucraina. În port au fost nu doar ale noastre, acolo sunt mai multe, care cu paste făinoase, care cu crupe, cu apă, care au fost confiscate printr-un ordin al ministrului Apării al Ucrainei şi au fost îndreptate spre Doneţk. Jurişti noştri vor începe să depună actele în privinţa portului că nu au dat containerele la timp, care erau predestinate încolo”.

Producătorul aşteaptă să fie înştiinţat oficial despre cele întâmplate. Din cauza războiului ruso-ucrainean relaţiile comerciale i-au fost zdruncinate. Din Ucraina procura ambalaje şi tot prin Ucraina exporta în Asia şi unele state europene.

SIMION MUDREA, directorul fabricii de sucuri: „Portul Giurgiuleşti la noi nu poate să primească aşa containere şi tragem nădejde la Constanţa că se va descărca, pentru toate corăbiile din Odesa sunt resecționate spre Constanţa”.

Potrivit asociației producătorilor de conserve, companiile își redirecţionează exporturile spre ţările UE sau chiar spre Canada.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării