main logo
2388

Un post de televiziune din Republica Moldova se închide. Reacția instituției

Administrația posturilor de radio și televiziune Vocea Basarabiei a anunțat, printr-un comunicat publicat pe site-ul radiodifuzurilor, că redacțiile instituțiilor media respective intră, din data de 8 iulie 2019, „într-o scurtă vacanță a producției”.

Un post de televiziune din Moldova se închide. Reacția instituției

Anterior, presa a scris despre o eventuală suspendare a activității a acestor două instituții media, transmite Știri.md cu referire la Media-azi.md.

Potrivit administrației radiodifuzorilor, vacanța a survenit după un an de muncă fără pauză tehnică.

Vocea Media, fondatoarea posturilor de radio și televiziune Vocea Basarabiei, a precizat că  aceste posturi nu își vor sista activitatea, iar în scurt timp grila de emisie va fi îmbunătățită și va fi reluată producția.

Anterior, Agora.md și TV8.MD au anunțat, cu referire la sursele lor de informare, că postul de televiziune Vocea Basarabiei se închide, iar angajații ar fi fost anunțați că instituția nu va mai activa.

Lia Guțu, responsabila Consiliului Audiovizualului pentru comunicare cu presa, a menționat pentru Media-azi.md că autoritatea de reglementare nu a fost informată cu privire la eventuale schimbări în activitatea acestor două servicii media audiovizuale.

De menționat că ultimele știri publicate pe site-ul VB sunt din data de 5 iulie, iar pe Facebook - de pe data de 6 iulie.

Licența de emisie pentru postul de radio Vocea Basarabiei aparține companiei Vocea Media, fondatorul căreia este Dorel Balan. 

Anterior, portalul Anticorupție.md scria că Vocea Media SRL a preluat prin cesiune licența postului de televiziune Vocea Basarabiei și a postului de radio cu aceeași denumire în 2017, de la Canal X, fondată de administratorul Caravita, firmă vizată în dosare de corupție privind fraudele bancare. Compania care a preluat licenţele a fost creată cu doar două săptămâni înainte de depunerea solicitării de cesionare la Consiliu.

În aprilie 2018, Media-azi.md a scris despre faptul că postul tv Canal 2 care anterior a aparținut președintelui PD Vladimir Plahotniuc, iar în prezent se află în proprietatea consilierului său politic Oleg Cristal, și-a deschis un studio local în orașul Nisporeni, iar redacția acestuia își împarte sediul cu alte două televiziuni și posturi de radio – Radio Noroc, Radio Vocea Basarabiei, Noroc TV și Vocea Basarabiei TV.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării