main logo
1697

Un pașaport ucrainean fals, ridicat la vamă: Străinul, vizat de Interpol

Un cetățean al Federației Ruse, pe numele căruia exista o alertă Interpol, ar fi încercat să traverseze frontiera de stat cu pașaport ucrainean falsificat.

Un pașaport ucrainean fals, ridicat la vamă: Străinul, vizat de InterpolFoto: Customs.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, cazul a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe data de 8 septembrie, transmite Știri.md

Cetățeanul străin a intrat în vizorul autorităților după ce a fost selectat pentru verificări suplimentare, în baza profilului de risc.

În timpul controlului de frontieră efectuat asupra pasagerilor rutei „Chișinău-București”, polițiștii de frontieră au descoperit că persoana vizată a prezentat un pașaport aparent emis de autoritățile ucrainene. Însă, la o examinare mai amănunțită, prin utilizarea echipamentului special, s-a stabilit că documentul prezintă semne evidente de falsificare. 

Confruntat cu această situație, cetățeanul a refuzat să ofere orice declarații cu privire la proveniența pașaportului falsificat.

În cadrul procedurii de control, persoana a fost nevoită să furnizeze din telefonul său mobil datele sale reale, inclusiv o copie a pașaportului original. Verificările ulterioare au scos la iveală o alertă Interpol pe numele acestuia, legată de escrocherie.

Documentul falsificat a fost ridicat și transmis pentru expertiză criminalistică detaliată, iar cercetările continuă pentru a stabili toate circumstanțele și a aplica măsurile legale care se impun.

Foto: Border.gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării