main logo
1150

Un fost deputat, despre gestionarea pandemiei: Treburile o iau razna

Fostul deputat PLDM, Iurie Țap, susține că Republica Moldova se află într-o nouă ascensiune a crizei sanitare. Deși noua guvernare întreprinde pași pentru minimalizarea acestei, potrivit politicianului, lucrurile totuși "o iau razna".

Un fost deputat, despre gestionarea pandemiei: Treburile o iau raznaFoto: agora.md

Despre asta, Iurie Țap a scris pe Facebook, menționând că în condițiile actuale se impune o abordare responsabilă privind gestionarea crizei, transmite Știri.md.

"Evident, organul abilitat va impune măsurile/restricțiile necesare. În contextul dat, este necesară o atitudine responsabilă din partea guvernării în vederea respectării acestora, or, exemplul fostei guvernări cu mitinguri în alegerile prezidențiale și cu "nunta care nu e nuntă", dar și multe altele au fost un exemplu prost pentru societate.

În altă ordine de idei, trebuie să fie asigurat un control sever privind respectarea restricțiilor impuse, care de altfel, trebuie să fie logice/raționale. Spre regret, în multe cazuri nu sunt respectate cerințele de bază: purtatul măștilor și respectarea distanței sociale. 

Vom remarca, în special, problema transportului public care este una strigătoare la cer. În acest sens, autoritățile trebuie să gândească și să asigure un control eficient privind respectarea restricțiilor impuse, după caz, sancționarea cazurilor de nerespectare a acestora. 

Este un lucru deloc ușor, dar altă cale nu există. Apropo, patrularea carabinierilor, din motive lesne de înțeles, este ineficientă. Totodată, cazul devenit viral, când un tânăr este apostrofat de taxator și pasageri este o lecție ce trebuie învățată", a scris Iurie Țap.

În concluzie, ex-deputatul spune că se cer măsuri severe, dar proporționale și complexe. Totodată, autoritățile publice trebuie să fie un exemplu privind respectarea întocmai și în volum deplin a restricțiilor, iar autoritatea abilitată să gestioneze criza sanitară trebuie să asigure un control eficient al măsurilor trasate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării