main logo
268

Un flash-mob, organizat în fața Parlamentului împotriva pungilor de plastic

Au spus nu pungilor de plastic printr-un flash-mob. Reprezentanții Mișcării Ecologiste din Moldova au venit azi în fața Parlamentului și le-au cerut deputaților să voteze proiectul de lege cu privire la introducrea sancțiunilor în legea care interzice pungile de plastic.

Un flash-mob, organizat în fața Parlamentului contra pungilor de plastic

Echipați cu o mulțime de sacoșe din plastic, dar și măști de gaz, activiștii de mediu au organizat un flash-mob în susținerea trecerii la pungile ecologice, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

"Vrem să chemăm deputații să voteze legea referitor la pungile de plastic. Și totodată să informăm societatea despre pericolul plasticului." 

"În Europa deja demult sunt interzise pungile de plastic, iar cele care există pe piață sunt contra-cost și sunt mai scumpe deja."

"Pungile de plastic nu se descompun, iar dacă și se descompun elimină toxine."

Pentru a se face auziți mai bine, activiștii s-au apropiat de ușile Parlamentului. Nu li s-a permis însă să treacă mai departe de prima scară.

"Nu ne-au permis să trecem. Ne-au invocat o oarecare lege care nu ne permite să trecem de ușă."

Astăzi, deputații urmau să voteze, în prima lectură, introducerea sancțiunilor în legea care interzice pungile de plastic și plasticul de unică folosință, dar nu s-a mai ajuns la acest subiect.

Proiectul prevede amenzi de până la 4.500 de lei pentru persoanele fizice și de până la 12 mii de lei pentru cele juridice. 

În 2017, Parlamentul a adoptat legea prin care s-a interzis etapizat, începând cu 1 ianuarie 2019, utilizarea și comercializarea pungilor de plastic, iar începând cu 1 ianuarie 2021 scoaterea în totalitate din comerț a acestora.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării