main logo
403

Un concert dedicat compozitorului și violonistului George Enescu va avea loc la Chișinău

Concertul-conferință „Enescu pe înțelesul tuturor” va fi organizat mâine, la Chișinău. Evenimentul va avea loc la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi va fi însoțit de prezentarea expoziției cu același nume realizată de Muzeul Național „George Enescu” din București.

Un concert dedicat lui George Enescu va avea loc la Chișinău

Potrivit organizatorilor, concertul-conferință „Enescu pe înţelesul tuturor” a prins contur în urma unei analize a celor șapte producții ale operei „Oedipe”, realizate în Statele Unite ale Americii, Italia și în România de baritonul Ștefan Ignat, relatează Știri.md cu referire la moldpres.

Din dorința de a aduce mai aproape de public mitul lui Oedipe și muzica din capodopera enesciană, baritonul Ștefan Ignat propune o formulă de prezentare inedită, aflată la granița dintre concert și conferință, ce are în prim-plan interpretarea operei „Oedipe”. Baladele, doinele, dansurile populare și bocetele - forme folcloric-muzicale specifice spațiului cultural românesc vor fi exemplificate în contextul desfășurării liniei melodice și dramaturgice a operei „Oedipe”.

Ștefan Ignat și Lăcrimioara Cristescu (soprano), acompaniați de Ioana Maria Lupașcu (pian) vor exemplifica toate aceste părți muzicale. De asemenea, vor fi exemplificate prin cânt bocetele pe care George Enescu le-a adunat și inserat în partitură.

Expoziția dedicată lui George Enescu este formată din 12 panouri și conține imagini, fotografii și texte privind viața și opera marelui compozitor român.

Proiectul a fost prezentat în România, Ungaria, Statele Unite ale Americii și în alte țări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării