main logo
322

Trump îl invită pe Viktor Orban la Washington

Preşedintele american Donald Trump îl va primi pe premierul ungar Viktor Orban pentru discuţii la Casa Albă pe 13 mai, a anunţat ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, scrie Politico.

Trump îl invită pe Viktor Orban la Washington

El a declarat că întâlnirea a fost confirmată, iar cele două ţări sunt „prietene”, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

„Ei sunt o superputere, noi suntem o ţară de mărime medie din Europa Centrală însă avem abordări similare pe subiecte importante”, a afirmat Szijjarto.

„De când preşedintele Trump a fost ales, încercările de a interveni în mod deschis în problemele interne ale Ungariei au fost eliminate  ... sub Obama, au existat încercări publice de a interveni în problemele noastre interne, încercări spectaculoase”, a adăugat el.

Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al lui Orban, a scris pe Twitter că printre subiectele discutate vor fi cooperarea în apărare, relaţiile bilaterale, securitatea regională şi securitatea în sectorul energiei. În ceea ce priveşte energia, Szijjarto a declarat: „Americanii trebuie să înţeleagă că având în vedere infrastructura, suntem dependenţi de resursele Rusiei”.

„Ne încurajează să diversificăm, să colaborăm şi cu ei, ceea ce este bine, ne-am bucura să facem acest lucru. Dar dacă compania lor, Exxon Mobil, nu exploatează gazele, ce putem face?”, a precizat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării