main logo
1089

Donald Trump a declarat stare de urgență națională în SUA

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat stare de urgență națională din cauza amenințărilor informatice venite din afara țării, informează Casa Albă.

Donald Trump a declarat stare de urgență națională în SUA

Președintele Donald Trump a declarat stare de urgență națională pentru a proteja rețelele de calculatoare din SUA de "adversarii străini", transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Trump a semnat un ordin executiv care împiedică companiile americane să utilizeze telecomunicații străine considerate a reprezenta riscuri de securitate națională.

Ordinul nu numește nicio companie, dar se crede că principalul nume vizat este Huawei. Gigantul tehnic chinez a declarat că restrângerea afacerii sale în SUA ar face rău mai ales consumatorilor și companiilor americane.

Mai multe țări, în frunte cu SUA, și-au exprimat îngrijorarea în ultimele luni că produsele Huawei ar putea fi folosite de China pentru supraveghere și interceptări ilegale.

Într-o mișcare separată, departamentul de comerț american a adăugat Huawei pe "lista neagră" - o mișcare care interzice companiei să achiziționeze tehnologie de la firmele americane fără aprobarea guvernului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării