main logo
660

Trecerea subterană din Chișinău în care va fi pictată o zebră uriașă

În trecerea subterană de pe bulevardul Constantin Negruzzi din Chișinău va fi pictată o zebră imensă.

Trecerea subterană din Chișinău în care va fi pictată o zebră uriașăFoto: chisinau.md

Lucrarea va fi executată de arhitectorul Eugen Prodan, desemnat câștigătorul concursului „Caractere urbane", transmite Știri.md.

În cadrul concursului au fost admise 5 schițe, iar Comisia de profil a decis că lucrarea lui Eugen Prodan este cea câștigătoare.

Schița reprezintă o zebră care salvează vieți, iar copiii pot alerga și se pot bucura de momentele de fericire într-un cadru fără pericole. 

"Autorul este din Chișinău și este de profesie arhitect. A absolvit școala de pictură „A. Șciusev" din capitală, iar studiile universitare și le-a făcut la Istanbul. Despre lucrarea înaintată pentru concurs, Eugen Prodan spune că a fost un experiment pentru el, iar cea care l-a inspirat este fiica sa de 7 ani, pe care o protejează mereu, ca orice părinte", se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău. 

Concursul a fost organizat în perioada iulie-august. Inițiativa are drept scop promovarea artiștilor autohtoni și oferirea unei platforme pentru manifestare artistică, implicarea artiștilor plastici la revitalizarea pasajului pietonal, pentru atragerea turiștilor și a oaspeților capitalei; sensibilizarea cetățenilor privind traversarea regulamentară a străzii; aprecierea libertății de creaţie în promovarea culturii și a valorilor estetice ale Chișinăului.

Executarea picturii în pasajul pietonal subteran este prevăzută pentru prima decadă a lunii septembrie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării