main logo
540

Topul țărilor sigure pentru turişti: Moldova, între Israel şi Ghana

Moldova ocupă locul 67 printre 140 de ţări ale lumii după nivelul securităţii pentru turişti, urcând două poziţii în Clasamentul internaţional al competitivităţii turistice 2019 (The Travel and Tourism Competitiveness Report), elaborat o dată la doi ani de către experţii Forumului Economic Mondial (WEF).

Topul țărilor sigure pentru turişti: Moldova, între Israel şi GhanaFoto: diez.md

Potrivit agenţiei Infotag, ratingul ţine cont, în special, de criterii precum eficienţa poliţiei, numărul omorurilor, gradul de răspândire a atacurilor teroriste şi prejudiciile provocate de terorism, nivelul general al criminalităţii şi al violenţei, transmite Știri.md.

Finlanda a ocupat primul loc în clasament, devenind cea mai sigură ţară din lume. Pe locul doi se află Islanda, iar pe trei - Oman. De asemenea, printre primele zece ţări se numără Elveţia, Hong Kong, Luxemburg, Portugalia şi Noua Zeelandă.

Este remarcabil faptul că ţări europene precum Germania şi Franţa, care, tradiţional, sunt vizitate de un număr mare de turişti, se află pe locurile 41 şi, respectiv, 51.

Moldova s-a plasat între Israel şi Ghana. Rusia se află pe locul 98, Ucraina - pe 107, România - pe 29.

Potrivit studiului, pentru turişti, cel mai periculos este să călătorească în Salvador, Nigeria, Yemen, Venezuela şi Honduras, care se află la coada clasamentului. 

În general, din punctul de vedere al competitivităţii turistice, Moldova s-a clasat pe locul 103, comparativ cu 117 în studiul anterior.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării