main logo
76619

Top 10 locuri uimitoare din R. Moldova ideale pentru escapade în weekend

Weekendul înseamnă dorință de relaxare. Chiar dacă e stare de urgență, se formează aglomerație în unele locații turistice preferate de moldoveni. Totuși, unele mai aproape de Chișinău, altele mai îndepărtate, în țară există și colțișoare de natură mai puțin știute, unde relaxarea nu vine neapărat la pachet cu îmbulzeala.

Top 10 locuri uimitoare din R. Moldova ideale pentru escapade în weekend

Fotograful Roman Friptuleac a acceptat să-și împărtășească pentru Știri.md impresiile și fotografiile făcute în călătoriile prin țară și să vină cu recomandări de weekend pentru escapade relaxante pentru a evita locurile aglomerate.

10. Valea fermecată de la Criuleni: 39 km de la Chișinău

Aici e o pădure foarte pitorească de mesteacăn, unde găsești un izvor cu jet puternic și apă curată. Puteți face o drumeție de 4-5 km și să savurezi liniștea pe malul lacului. Locația poate fi găsită pe traseul M21, între comunele Boșcana și Hrușova.


9. Satul Oxenetea din raionul Dubăsari: 65 km de la Chișinău

Un sat mai puțin cunoscut, însă foarte pitoresc, unde puteți face un picnic pe malul Nistrului. Pe traseu vă opriți și pe dealul Marcăuți de unde se deschide priveliștea umitoare spre Lacul de acumulare Dubăsari și unde puteți vedea cel mai lat segment al Nistrului din Republica Moldova. 


8. Satul Vadul-Rașcov din raionul Șoldănești: 128 km de la Chișinău

Un colț de Rai aflat pe malul Nistrului. Este înconjurat de păduri, izvoare și locuri pitorești. Aici cu siguranță se merită să petreceți întreaga zi: vizitați cimitirul evreiesc, cel mai vechi și unul din cele mai mari din Europa, izvorul cu cascade de la marginea satului, stânca Socola sau faceți o drumeție prin rezervația peisagistică Poiana-Curătura.


7. Rezervația peisagistică Saharna din raionul Rezina: 107 km de la Chișinău

O locație foarte pitorească și îndrăgită de moldoveni pe care în fiecare primăvară o vedem altfel. O zonă uimitoare din Republica Moldova care nu are nevoie de prezentare.


6. Biserica veche din satul Pohrebea, raionul Dubăsari: 46 km de la Chișinău

Este un monument de arhitectură unic și un simbol al rezistenței. Biserica urmează să fie restaurată, dar este și astăzi plină de cicatricele războaielor și misterul apariției legat de ultima dinastie imperială a Rusiei. La doar câteva sute de metri puteți face o plimbare pe malul Nistrului.


5. Rezervația peisagistică de la Temeleuți, raionul Călărași: 72 km de la Chișinău

O zonă foarte pitorească de unde pornește și râul Bâc. Găsiți aici un lac foarte frumos cu cocostârci și o livadă veche cu niște copaci cu forme stranii. 


4. Rezervația naturală Codrii din satul Lozova, raionul Strășeni: 54 km de la Chișinău

Descoperiți cea mai veche și protejată arie de pădure sau sectorul 0 al rezervației, unde puteți vizita și un muzeu. Vizitatorii sunt rugați să nu rupă plante și să meargă doar pe aleea amenajată.


3. Stejarul lui Ștefan cel Mare, Codrii din raionul Strășeni: 44 km de la Chișinău

Drumeția spre Stejarul lui Ștefan cel Mare dintre satele Căpriana și Scoreni presupune să vă luați rucsacul cu apă și gustare și să faceți o plimbare prin pădurea seculară din apropierea lacului din satul Scoreni.


2. Pădurea Țigănești din raionul Strășeni: 50 km de la Chișinău

Pădurea și lacul din preajma mănăstirii Țigănești vă vor oferi o liniște și o reculegere perfectă după o săptămână de lucru în oraș.


1. Satul Furceni din raionul Orhei: 51 km de la Chișinău

O escapadă la Furceni vă permite să faceți o drumeție ușoară de 7 kilometri de-a lungul Răutului spre satul Trebujeni.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării