main logo
473

Tone de apă reziduală se scurg pe strada Decebal din Bălți

Tone de apă reziduală curg la vale de trei zile pe strada Decebal din Bălți. Oamenii sunt nemulțumiți și se plâng că sunt nevoiți să meargă prin apa murdară, care emană și un miros greu de suportat.

Tone de apă reziduală se scurg pe strada Decebal din BălțiFoto: captură video

Responsabilii de la compania „Glorin Inginering”, care se ocupă de evacuarea apelor uzate din oraș afirmă că vinovați de situația creată se fac studenții de la căminele din apropiere, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md. 

Potrivit lor, aceștia aruncă deșeurile solide direct în sistemul de canalizare, în rezultat mai multe țevi s-au înfundat.

Problema dată persistă de trei zile. În tot acest răstimp, pe strada Decebal s-au scurs aproape 23 de tone de apă reziduală. Oameni acuză de iresponsabilite atât administrața publică locală, cât și cea a companiei „Glorin Inginering”.

„Nu au nici o responsabilitate, trebuie de le pus amendă, miroase și curge mai bine de 2 zile”.

„Eu trăiesc în acest oraș mai bine de 55 de ani, dar așa bardac încă nu am văzut. De vină sunt autoritățile, Grigorișin, nimic nu se face. E un bardac strașnic. Cine va răspunde pentru aceasta?”

„Canalizarea curge și curge. Mirosul acesta agravează sănătatea, mirosul ne încurcă. Oameni se îmbolnăvesc de la aceasta, doar răsuflăm de la acesta”.

„Lipsă de spirit de gospodar, la ce să mă gândesc. Nu doar aici, dar în tot orașul e așa. Unde apa curge de mai multe zile”.

„Unde se uită Centrul de Sănătate Publică, ei nu lucrează de loc. Aici în toată ziua este miros, este strașnic, nu este plăcut și mai ales că aici, prin apropiere, se află spitalul”.

Potrivit directorului general al companiei „Glorin Inginering”, Igor Golberg, din cauza iresponsabilității studenților a fost înfundat un kilometru de țeavă. Iar apa care se scurge pe străzile din Bălți, provine de la spălarea țevilor și nu prezintă o sursă de contaminare.

„Noi folosim o cantitate mare de apă sub o presiune înaltă și încercăm să spălăm sistemul, în plus, acolo sunt oameni care scot manual deșeurile solide din țeavă, care nu ar fi trebuit să fie în acest sistem”, spune Igor Golberg directorul „Glorin Inginering”.

Responsabili de la compania „ Glorin Inginering” ne-au spus că această situație se întâmplă aproape la începutul fiecărui an școlar, atunci când studenți sunt cazați în cămine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării