main logo
2919

TIR-uri blocate pe drum la Ocnița. ASD: Sunt tractate în pantă

Șoferii a 30 de TIR-uri au stat în drum din cauza nămeților.

Porniți la drum, șoferii au făcut coadă pe traseul din satul Sauca al raionului Ocnița.Un martor ocular care a trimis imaginile pe adresa redacției Știri.md spune că șoferii se îndreptau spre Otaci. 

Contactați de Știri.md, responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor ne-au declarat că  de fapt acolo nu este vorba de lipsa de intervenție a muncitorilor.

„De fapt traseul a fost deszăpezit. Ele nu stau blocate. Partea carosabilului a fost curățit parțial. Drumarii au curățit și au plecat să deszăpezească și alte trasee prioritare. TIR-urile nu se puteau deplasa la deal, în pantă. La moment ele sunt tractate. Într-un sat vecin șoferii s-au pomenit în aceeași situație. Drumurile se curăță, dar totuși, ninge continuu, astfel se creează diverse situații neplăcute”, este reacția Administrației de Stat a Drumurilor.

În cursul dimineții de azi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că drumurile și traseele naționale sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă.

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor, în această dimineață, în republică la lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă, sunt implicate 325 unităţi de tehnică cu 551 persoane, fiind împrăștiate circa 2.715 tone de material antiderapant.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării