main logo
484

Teren din Ialoveni pe care urma să fie un parc și o grădiniță, transformat în șantier

O zonă verde din orașul Ialoveni, care trebuia să fie parc, a fost îngrădită și urmează să fie transformată într-un șantier.

Teren pe care urma să fie un parc și o grădiniță, transformat în șantier

Se întâmplă după ce acum câțiva ani terenul a fost scos la licitație publică, iar ulterior vândut unui agent economic. Decizia autorităților a creat dezbin printre localnici. În timp ce unii locuitori ai orașului nu au nimic împotriva vânzării terenului, alții spun că și-ar fi dorit să iasă la plimbare alături de copii în parc.

Solicitat de Agora, primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu a declarat că deși au fost depuse mai multe sesizări referitor la acest subiect către Procuratură, o decizie finală nu a fost pronunțată. Totodată, viceprimarul orașului, Radu Chilaru susține că pe terenul îngrădit ar fi fost preconizată construcția unei grădinițe.

„Terenul a fost scos la licitație publică și ulterior a fost procurat. Au fost mai multe sesizări în adresa Procuraturii, iar o decizie finală în acest sens nu este deocamdată. În present zona este îngrădită, locuitorii nu au acces pe teritoriu. Obiectivul era frumos, ar fi putut fi o zonă verde interesantă. Trebuia să fie o grădiniță”, a declarat Chilaru.

Viceprimarul de Ialoveni nu știe ce anume urmează să fie construit în acel perimetru, dar dă asigurări că nu vor fi ridicate blocuri de locuit, întrucât autoritățile nu vor permite schimbarea nivelului de înălțime.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării