main logo
627

Strategia naţională de prevenire şi combatere a violenţei în familie va fi publicată în Monitorul Oficial

Strategia naţională de prevenire şi combatere a violenţei faţă de femei şi a violenţei în familie pentru anii 2018-2023 și Planul de acţiuni pentru implementarea acesteia vor fi publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Strategia de prevenire şi combatere a violenţei în familie, în MOStrategia de prevenire şi combatere a violenţei în familie, în MO

Actul prevede promovarea toleranţei zero faţă de toate formele de violenţă, informarea societății privind acest fenomen, revizuirea legislației în conformitate cu standardele internaţionale, precum și dezvoltarea gamei de servicii specializate pentru victimele violenţei în familie, comunică Moldpres

Potrivit documentului, va fi asigurată funcţionalitatea serviciului de asistenţă telefonică gratuită pentru victimele violenței în familie și violenței împotriva femeilor, va fi facilitată plasarea victimelor violenței în câmpul muncii și vor fi dezvoltate servicii de consiliere în cadrul Centrelor Comunitare de Sănătate Mintală.

La fel, printre principalele acțiuni se regăsesc: organizarea periodică pentru primari a cursurilor în domeniul prevenirii și combaterii violenței, elaborarea unui mecanism intersectorial de intervenție în cazurile de violență și asigurarea accesului la justiție pentru victimele violenţei.

Conform datelor Inspectoratului General de Poliție, anual sunt înregistrate circa 3.000 de cazuri de violență în familie, dintre care 1.000 sunt infracțiuni. În jur de 40 de femei își pierd viața în urma violenței în familie, iar patru dintre acestea sunt determinate la suicid.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării