main logo
612

Starea femeii în al cărei apartament s-a produs deflagraţia este în continuare gravă

La o săptămână după explozia din blocul de pe bulevardul Moscovei, starea femeii în al cărei apartament s-a produs deflagraţia este în continuare gravă.

Care este starea femeii în al cărei apartament s-a produs deflagraţia

Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele ei de supravieţuire. 

Tânăra de 32 de ani respiră doar cu ajutorul aparatelor. Ea a suferit arsuri grave pe mâini, pe picioare şi i-au fost afectate căile respiratorii, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Medicii oferă toate îngrijirile medicale necesare pacientei, dar există şi rudele acesteia, care nu sunt de acord ca informaţia despre pacientă să fie mediatizată."

Între timp, viceprimarul Nistor Grozavu a anunţat că blocul unde a avut loc explozia este pregătit pentru lucrările de reparaţie. Potrivit lui, reabilitarea apartamentelor distruse va dura până la şase săptămâni, deoarece planşeele vor trebui instalate foarte atent.

În cadrul şedinţei operative a Primăriei, viceprimarul Capitalei a anunţat că în urma lucrărilor de consolidare, ieri, muncitorii au evacuat 23 de camioane de gunoi.

"Duminică, în pofida faptului că a fost hramul Chişinăului, la faţa locului a lucrat un excavator al antreprenorului, cinci camioane şi au fost evacuate 23 de curse de gunoi de construcţie. S-a pregătit şantierul ca să poată uşor de instalat macaraua şi pompa pentru beton ca să fie montată. Mâine vor începe lucrările de demontare a planșeului dintre etajele 13 și 14", a spus viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

Nistor Grozavu a mai declarat că ascensorul pentru locatari va fi reabilitat până miercuri, iar liftul marfar nu va fi inclus în reparaţie, deocamdată, deoarece prezintă pericol. De asemenea, în următoarele zile va fi restabilit şi sistemul de încălzire în tot blocul.

În urma exploziei din sectorul Râșcani patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte nouă au fost rănite. În acest caz, Procuratura Chişinău a deschis un dosar penal pentru utilizarea neconformă a substanțelor ușor inflamabile. Astfel, cei vinovaţi riscă amenzi usturătoare de până la 67 mii de lei sau chiar până la trei ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării