main logo
1112

Soroca: Un bărbat care a furat bunuri de 24.000 de lei de la un stareț, condamnat

Judecătoria Soroca a pronunțat recent o hotărâre în cazul unui bărbat, care, aflat sub influența alcoolului, a pătruns în chilia starețului unei mănăstiri din raionul Soroca și a sustras mai multe bunuri, inclusiv 5.000 de lei, două telefoane mobile și o bicicletă sportivă. Prejudiciul total a fost estimat la 24.000 de lei.

Un bărbat care a furat bunuri de mii de lei de la un stareț, condamnatFoto: Imagine simbol

În cadrul ședinței de judecată, inculpatul a recunoscut că, fiind în stare de ebrietate, s-a dus la chilia starețului, unde locuia temporar, pentru a-l ruga să-i împrumute niște bani. Când a ajuns acolo și a observat că ușa chiliei era descuiată, a intrat și a luat bunurile menționate, după care a plecat în sat, unde a cumpărat bere de la un magazin local, transmite Știri.md cu referire la observatorul.md.

Ulterior, a chemat un taxi, însă a declarat că bicicleta a pierdut-o. Inculpatul a exprimat regretul pentru faptele comise, menționând că nu a restituit prejudiciul material părții vătămate.

De menționat că inculpatul a mai fost condamnat anterior pentru fapte similare și a executat peste șapte ani de închisoare la Penitenciarul nr. 6 - Soroca, de unde a fost eliberat pe data de 10 aprilie 2024.

Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa penală sub formă de un an și șase luni de închisoare. Pedeapsa va fi executată în penitenciar de tip semiînchis.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării