221
1
Sondaj: Lupta cu corupţia trebuie să fie sarcina Guvernului
221
1

Lupta cu corupţia trebuie să fie sarcina primordială a Guvernului. Despre aceasta arată un sondaj de opinie prezentat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova (ASDM).

Potrivit sondajului, 38,7% dintre respondenţi speră ca noul Guvern să se concentreze pe combaterea corupţiei, 33,1% - pe rezolvarea problemelor social-economice, 28,2% - pe creşterea coeziunii sociale a populaţiei Moldovei, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Potrivit preşedintelui ASDM, Victor Mocanu, "în primul rând, cetăţenii Moldovei aşteaptă ca noua guvernare să ia măsuri concrete pentru a reforma justiţia, a combate corupţia şi a asigura egalitatea tuturor în faţa justiţiei".

"Cetăţenii consideră că până acum în ţară nu a existat justiţie nici la nivel local, nici la nivel central. Ei sunt siguri că situaţia nu se va schimba, dacă acţiunile Guvernului sunt se limitează la schimbări de cadre. Persoanele din grupurile de interese subliniază că, timp de 28 de ani, toate schimbările la nivel central s-au limitat la schimbări în conducere", a spus el.

Sociologul a spus că respondenţii doresc consolidarea societăţii şi încetarea dezbinării cetăţenilor în "noi şi ei" pentru a crea o atmosferă de optimism în ţară.

Printre alte priorităţi se numără implementarea programelor sociale şi economice - 19,4%, reformarea sistemului de pensii - 10,3%, restabilirea ordinii în sectorul sănătăţii - 7,8%, elaborarea unor documente politice moderne şi eficiente - 6,9%, o atenţie sporită învăţământului - 5,6%, depolitizarea instituţiilor statului - 4,4%.

Sondajul a fost realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova în perioada 11-22 iunie din proprie iniţiativă. La sondaj au participat 1191 de persoane din 87 de localităţi. Marja de eroare este de 3%.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter