main logo
325

Situația persoanelor cu dizabilități a ajuns în atenția deputaților

Astăzi, 3 decembrie, în lume este marcată Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități.

Situația persoanelor cu dizabilități a ajuns în atenția deputațilorSituația persoanelor cu dizabilități a ajuns în atenția deputaților

Cu acest prilej, în Capitală a avut loc un eveniment, unde au fost abordate provocările și dificultățile cu care se confruntă persoanele cu deficiențe vizuale, transmite Știri.md

Discuția a avut loc între Președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga și beneficiarii Centrului de reabilitare medico-socială pentru persoanele cu vedere slabă „LOW VISION” din Capitală.

„În ultima perioada, autoritățile au realizat mai multe politici de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități. Recent, Parlamentul a modificat Constituția Republicii Moldova în scopul asigurării şi promovării condiţiilor de egalitate în exercitarea deplină a drepturilor şi libertăţilor fundamentale a persoanelor cu dizabilităţi”, a menționat Valentina Buliga. 

Potrivit deputatei, o altă inițiativă importantă se referă la promovarea ocupării forței de muncă, printr-o abordare proactivă, care propune servicii și măsuri de ocupare a forței de muncă moderne, adaptate necesităților diferitor categorii de persoane, inclusiv tineri, persoane necalificate, persoane cu dizabilități și șomeri.

Valentina Buliga a răspuns la întrebările părinților copiilor cu deficiențe de vedere și a apreciat activitatea centrului LOW VISION, menționând că, în acest an, pentru fondarea și dezvoltarea în Republica Moldova a optometriei, doctorul Tatiana Ghidirimschi a fost decorată cu cea mai înaltă distincție a Parlamentului – Medalia Democrației.

În după-amiaza zilei de astăzi, președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie Valentina Buliga va vizita Casa-internat pentru copii cu deficiențe mintale (fete) din orașul Hâncești și va discuta cu angajații, părinții și beneficiarii instituției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării