main logo
524

Silvia Radu: Structura Primăriei necesită a fi reformată pentru a asigura un management modern

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, își propune să reformeze structurile Primăriei capitalei, „fapt care ar permite gestionarea orașului prin intermediul unui management modern ce va reduce birocratizarea și va facilita prestarea unor servicii de calitate cetățenilor”.

Radu: Structura Primăriei trebuie reformată pentru un management modernRadu: Structura Primăriei trebuie reformată pentru un management modern

Declarațiile au fost făcute de către edilul interimar în cadrul unei interviu acordat în exclusivitate pentru Moldpres.

Funcționara a specificat că este important ca „în cadrul primăriei să nu activeze oameni care sunt implicați în scheme corupte sau care nu muncesc eficient”.

„Timp de un an putem realiza o reformă structurală și să implementăm anumite sisteme care ar permite transparența și eficiența în gestiunea primăriei. Este necesară simplificarea actualei structuri, care a fost creată în mod artificial pe parcursul ultimilor 10 ani. În prezent, există bani în cadrul primăriei, însă aceștia sunt gestionați ineficient. Cred că pe parcursul celor patru luni de când îndeplinesc interimatul funcției de primar al capitalei am demonstrat faptul că reforma a început. Avem nevoie de un management modern, care va reduce birocratizarea și va facilita prestarea unor servicii de calitate cetățenilor”, a spus Silvia Radu.

Edilul interimar a remarcat că într-un an de mandat pot fi realizate mai multe lucruri importante pentru locuitorii capitalei. „Mandatul de un an de zile este foarte scurt, de aceea pot fi promise doar lucruri concrete precum: lansarea procesului de schimbare a ascensoarelor, amenajarea școlilor și grădinițelor, asigurarea transparenței și disciplinei în cadrul primăriei și implementarea noilor sisteme IT. La fel, ne dorim ca Chișinăul să devină un oraș cultural, unde vor fi organizate târguri, festivaluri pentru a promova capitala țării noastre la nivel internațional”, a afirmat edilul interimar.

La începutul anului curent, conducerea Primăriei capitalei a anunțat că inițiază concurs pentru mai multe funcţii de șef în cadrul unui șir de direcții, iar anterior primarul interimar a declarat că intenționează să reformeze mai multe structuri ale Primăriei și să demită șefii întreprinderilor municipale care nu ar face față cerințelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării