main logo
558

Silvia Radu: Nu ne dorim să avem un Kemerovo în Chișinău. Viața oamenilor este cea mai importantă

În cadrul ședinței matinale la Primărie, Silvia Radu a adus în discuție tema verificarilor listelor la accesul blocurile locative la autospecialele de intervenție în caz de incendiu.

Silvia Radu: Nu ne dorim să avem un Kemerovo în ChișinăuSilvia Radu: Nu ne dorim să avem un Kemerovo în Chișinău

Primarul general interimar al Capitalei a comunicat că viața oamenilor este mult mai importantă decât așteptarea pentru luarea măsurilor în acest sens, notează Publika.md

„Am început acest control de acum o lună, când am dispus ca preturile să se implice împreună cu departamentul de stări excepționale în verificările accesului pompierilor și a mașinilor de salvatori în cazul în care apar situații excepționale în Chișinău.

Am descoperit multe nereguli, nu ne dorim să avem în Chișinău un Kemerovo, de aceea, această săptămână este săptămâna limită când trebuie înlăturate toate deficiențele care au fost detectate pe parcursul acestui control.

Domnilor pretori, nu se va permite mai mult așteptarea pentru luarea măsurilor în acest sens. Viața oamenilor este mult mai importantă, securitatea este prioritatea numărul unul la noi în Chișinău", a comunicat primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Publika.MD amintește că în urma incendiului devastator din Kemerovo, 14 oameni, dintre care doi de minori, sunt în continuare internaţi la spital cu arsuri şi probleme respiratorii.

Totodată, incendiul care a devastat un centru comercial din Kemerovo, oraş industrial de 550.000 de locuitori în Siberia de Vest, a ucis 64 de persoane, inclusiv 41 de copii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării