main logo
355

Și-a închiriat birou la firma soției. Un director de școală, în vizorul ANI

Directorul Școlii Sportive de Lupte din satul Fundul Galbenei, raionul Hâncești, a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate după ce a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Hâncești: Un director de școală și-a închiriat birou la firma soției

În anii 2014-2018, acesta a încheiat mai multe acte juridice cu soția sa, transmite Știri.md.

Potrivit ANI, în calitate de conducător al instituției sportive, a semnat 5 contracte de locațiune cu soția, administratoare a unui SRL, prin care aceasta i-a oferit anual un spațiu de 50 de m2, în schimbul unei plăți de 5.500 de lei (2 ani) și, respectiv, 10.400 lei (3 ani).

Astfel, pe parcursul acestei perioade, directorul școlii, care potrivit datelor din Registrul de stat al persoanelor juridice, mai este și fondator al SRL-ului gestionat de soție, folosea, din contul banilor publici, un spațiu deținut în proprietate de către firma respectivă.

Mai mult ca atât, în declarația de avere și interese personale pentru 2017, acesta a declarat, împreună cu soția, venit de la acest SRL.

Directorul școlii a explicat că a încheiat aceste contracte cu soția, deoarece nu avea birou de serviciu pentru desfășurarea ședințelor și nu a cunoscut prevederile legii cu privire la conflictul de interese.

Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării