main logo
1523

Șeful BNS spune de ce în Chișinău și Bălți datele se colectează mai greu

Municipiile Chișinău și Bălți sunt printre localitățile unde se înregistrează un ritm scăzut de recenzare. Acest lucru este influențat de mai mulți factori, a declarat directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara.

Șeful BNS spune de ce în Chișinău și Bălți datele se colectează mai greuFoto: Facebook

Potrivit lui, unul dintre factori ar fi deschiderea oamenilor de a oferi informații, transmite Știri.md.

„De regulă, în localitățile rurale unde recenzorii sunt mai bine cunoscuți de către persoanele din localitate, procesul de colectare a datelor decurge mai ritmic. Persoanele sunt deschise de la prima vizită, oferă informațiile. În alte localități, în special municipiile Chișinău și Bălți, recenzorilor le e necesar un efort suplimentar pentru a contacta gospodăria, pentru a convinge de a participa, dar și în unele cazuri persoanele sunt angajate în câmpul muncii, propun recenzorului să vină la o altă dată, oră și asta tot influențează procesul de colectare a datelor”, a explicat șeful BNS.

Menționăm că, de la începutul Recensământului și până ieri, 25 aprilie, au fost recenzate aproape 600 de mii de locuințe, inclusiv ocupate și neocupate, și circa 860 de mii de persoane.

Citește și: Recensământ 2024: Care sunt raioanele cu cele mai bune rezultate

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării