821
0
Scandalul cu meniul de la o grădiniță din Strășeni ia amploare
821
0

Scandalul din Strășeni ia amploare. Sunt nemulțumiți nu doar părinții copiilor de la Grădinița nr. 5 din Strășeni. O problemă cu mâncarea ar fi și la Grădinița nr. 4 din oraș.

Copiii ar trebui să mănânce, la amiază și seara, aceleași produse - numai mazăre, ori numai varză. De cealaltă parte, responsabilii din sănătate publică spun că meniul actual este unul de zile mari, transmite Știri.md cu referire la Jurnaltv.md.

Un copil este alergic la lapte, iar în loc de alte produse lactate, de la 1 aprilie bea ceai, a mărturisit mama acestuia, la adunarea părinților.

Directorul Agenţiei pentru Sănătate Publică i-a spus că într-adevăr, laptele trebuie să fie înlocuit cu iaurt sau chefir.

În discuţie a intervenit preşedintele raionului Străşeni. Mihail Popa a spus că pe viitor, părinții vor putea comanda produsele dorite.

Femeia a mai întrebat de ce la grădiniţă sunt aduse lactate de la o companie, care este pe ultimul loc la capitolul ”calitate”. Managerul firmei care gestionează acum alimentația din raion a spus că furnizorul anterior era "un agent foarte mic" în comparație cu cel actual.

Despre calitatea produselor a vorbit şi secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Boris Gâlca.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a declarat că în anul 2018, copiii din grădinița respectivă erau hrăniți cu multă pâine, zahăr și crupe.

Bucătarul grădiniței afirmă că mai schimbă meniul... când consideră de cuviință.

În luna decembrie trecut, premierul Pavel Filip a anunțat că în toate instituțiile de învățământ din raionul Strășeni va fi implementat proiectul-pilot de alimentare. 

Peste două luni, prim-ministrul candidează la alegeri pe circumscripția Strășeni. Potrivit proiectului, blocurile alimentare, cantinele, depozitele pentru păstrarea produselor trec în gestiunea unei companii din Lituania. 

Firma urmează să le renoveze și doteze cu utilajul necesar.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter