main logo
442

Șase cazuri noi de gripă sezonieră s-au înregistrat în Capitală

Pe parcursul săptămânii trecute, Centrul de Sănătate Publică a municipiului informează că au fost înregistrate 1.795 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în comparaţie cu săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 2.642 de cazuri.

Șase cazuri noi de gripă sezonieră s-au înregistrat în CapitalăȘase cazuri noi de gripă sezonieră s-au înregistrat în Capitală

Însă, au fost înregistrate șase cazuri noi de gripă sezonieră, dintre care trei cazuri, la copii, scrie unimedia.

S-au atestat cazuri de boală la 1 175 de copii cu vârsta de până la 17 ani (65,5%). Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta de până la 6 ani – 878 de cazuri (74,7%), dintre ei 350 (39,9%) sunt copii instituţionalizaţi. În perioada menţionată, au fost internaţi 70 de bolnavi (3,9%), 49 dintre ei fiind copii. Rata copiilor spitalizaţi a constituit 70,0%.

În perioada de raportare, în municipiu, au fost înregistrate șase cazuri de gripă sezonieră, inclusiv trei cazuri la copii cu vârsta de până la 17 ani. În total, de la începutul anului (01.01-15.04.2018), în municipiu, au fost înregistrate 728 cazuri de gripă.

De menționat că în capitală de la începutul anului au fost înregistrate patru cazuri de decese din cauza gripei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării