main logo
1118

Rusia a confirmat existența dosarelor pe numele lui Plahotniuc

Departamentul de investigaţii al MAI al Federaţiei Ruse a răspuns la solicitarea lui Andrei Năstase, referitor la dosarele penale intentate pe numele lui Vlad Plahotniuc, confirmând existenţa acestora.

Rusia a confirmat existența dosarelor pe numele lui Plahotniuc

Potrivit agenţiei Infotag, în documentul semnat de anchetatorul pentru cauze importante Abramenkov, se menţionează că "în instrumentarea sa se află dosarul penal privind crearea unei comunităţi criminale internaţionale (organizaţii criminale) şi săvârşirea unor operaţiuni valutare ilegale privind transferarea mijloacelor băneşti din Federaţia Rusă pe conturile nerezidenţilor, inclusiv la Moldindconbank, cu utilizarea documentelor frauduloase", transmite Știri.md.

Având în vedere că Năstase a declarat că deţine "informaţii şi materiale relevante pentru investigaţie despre circumstanţele infracţiunilor comise şi despre persoanele implicate în acestea", Departamentul de Investigaţii l-a invitat pe Năstase "să participe la un interogatoriu în calitate de martor în acest dosar", care urmează să aibă loc pe 13 mai la Moscova. 

La una dintre ultimele conferinţe de presă, Năstase a spus însă că "nu a mers în Rusia".

La 22 februarie, cu două zile înainte de alegerile parlamentare din Moldova, Ministerul de Interne al Rusiei a înaintat acuzaţii împotriva lui Plahotniuc şi omului de afaceri Veaceslav Platon, cărora li se incriminează organizarea unui grup criminal internaţional şi retragerea ilegală de bani din Federaţia Rusă. 

MAI a declarat că Plahotniuc şi Platon au organizat retragerea ilegală din Rusia a peste 37 de miliarde de ruble în anii 2013-2014 (circa $560 mil.).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării