main logo
861

Romanul Grădina de sticlă, câștigător al Premiului European pentru Literatură

Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul European pentru Literatură, cu romanul „Grădina de sticlă”. Scriitoarea a fost nominalizată la acest premiu din partea României.

Grădina de sticlă a câștigat Premiului European pentru LiteraturăFoto: zdg.md

Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul European pentru Literatură, cu romanul „Grădina de sticlă”. Scriitoarea a fost nominalizată la acest premiu din partea României, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură se acordă anual, începând cu anul 2008, unor scriitori contemporani de opere de ficțiune aflați la debut, din fiecare țară participantă la programul Europa Creativă (2014-2020). 

Țările sunt selectate prin rotație pentru participarea în competiția EUPL, scrie jurnalistii.ro. Până în 2017 au fost premiați 108 autori din 37 de state europene, pentru opere scrise în limbile lor naționale.

Tatiana Țîbuleac s-a născut în 1978 în familia Verei şi a lui Ion Ţîbuleac. A copilărit şi-a făcut studiile la Chişinău în Republica Moldova. După opt ani de jurnalism la ProTV Chișinău, se stabilește la Paris unde lucrează în comunicare.

În 2016, publică un volum de proză scurtă, „Fabule moderne”, iar în 2017 primul său roman, „Vara în care mama a avut ochii verzi”, cunoaște un mare succes de public și de critică, fiind distins cu premiul pentru proză al revistei Observator cultural. Romanul s-a vândut în 4.500 de exemplare, drepturile de autor fiind vândute pentru limbile franceză şi portugheză.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării