main logo
601

Republica Moldova s-a îmbogăţit cu şapte mii de locuinţe în 2018

În timp ce populaţia Republicii Moldova este în continuă scădere, numărul locuinţelor creşte de la an la an.

Republica Moldova s-a îmbogăţit cu şapte mii de locuinţe în 2018

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, de la începutul lui 2018, în ţară au fost înregistrate puţin peste un milion 287 de mii de locuinţe, cu şapte mii mai mult decât anul trecut, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Datele arată că numărul locuinţelor din oraşe este în creştere, în timp ce în mediul rural situaţia se prezintă invers. Astfel, în 2018 la oraş au fost înregistrate 539 mii locuinţe, iar la sat circa 748,3 mii locuinţe.

Cele mai multe locuinţe au fost înregistrate în nordul ţării: 396,2 mii, dintre care doar 47,8 mii de locuinţe sunt în Bălţi. În centrul Republicii au fost înregistrate 368,2 mii de locuinţe, dintre care 292,9 mii sunt în Chişinău, iar cele mai puţine locuinţe au fost înregistrate în sudul ţării: 179,3 mii.

Printre raioanele cu cel mai mare număr de locuinţe se numără: Orhei, Hânceşti sau Soroca, iar cu cele mai puţine sunt: Basarabeasca, Dubăsari şi Taraclia.

10% din numărul total al locuinţelor înregistrate sunt cu o cameră, peste 32% – cu două camere, aproape 37% – cu trei camere, iar 21% – cu patru şi mai multe camere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării